Et magert lag med snø la seg over over Sinober sportsstue lørdag. Snøen ligger der fortsatt, men hvor lenge vil den holde? Foto: Nina Didriksen

Ikke mye håp for bedre skiføre i Lillomarka

Snøen ligger fortsatt enkelte steder i Lillomarka, men været som er meldt gir minimale sjanser for bedre skiforhold i Bydel Bjerkes grønne pusterom.
Mandag, 6 november, 2023 - 12:51

Snøen lavet ned over Oslo den siste mandagen i oktober. Nedbøren skapte hodebry for trafikantene i byen, men også glede for entusiastiske skiløpere, som fikk en forsmak på sesongen.

Under en uke senere var mildværet tilbake og vasket vekk snøen i lavlandet. Bare de mest høytliggende områdene i marka har beholdt noe av snøen sin. Lillomarka, like nord for Bydel Bjerke, har få slike områder.

– Det var skiføre i Lillomarka forrige uke. Våre mannskaper var ute og pakket snø både på Linderudkollen og på Lillomarka arena. Det ble også preparert fra Solemskogen parkeringsplass.

Det sier kommunikasjonsrådgiver og marka-redaktør Christine Amdam i Skiforeningen.

Lavt terreng, mildere vær

– Lillomarka ligger i det vi kaller lavlandet og jeg tror nok det meste har smeltet i lavlandet. Du må over 400 meter over havet for å finne snø nå, sier hun.

Forrige uke ble det preparert mange kilometer med løyper i Lillomarka, men det har ikke blitt gjort utbedringer siden snødumpen kom. De fleste av løypene ligger i lavt terreng, mens snøen holder seg i høyden.


De lilla strekene er løyper som ble preparert for mer enn 48 timer siden. Løypene i Lillomarka ble preparert omtrent samtidig forrige uke. Foto: Skjermdump Skiforeningen

Samtidig er ikke alt håp ute for en tidlig start på sesongen. Det er meldt både mer nedbør og kaldere vær.

Nedbør og kulde, men ikke samtidig

– Snøgrensen vil synke litt natt til torsdag og fredag. Da blir det litt lavere temperaturer med null grader. Det kan komme snø, men denne blir våt, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes.

Hun forklarer at det er meldt mye nedbør i Osloområdet denne uka. I tillegg skal temperaturene ned inn mot helga.


Snøen ligger fortsatt på Sinober sportsstue i Lillomarka, men det skorter på skiføret. Sportsstua ligger over 400 meter over havet. Foto: Ellen Sønsteby

– Nedbøren fortsetter natt til torsdag og gjennom fredagen. Da blir det rundt null grader. I Oslo sentrum blir det regn, men i marka kan det komme som snø. Det er meldt mellom fem og femten millimeter nedbør torsdag og ti til femten på fredag, sier hun

– Til helga blir det kaldere, men også tørt, så det kan bli isete.

Hun mener det er tidlig å håpe på ordentlig godt skiføre i Lillomarka denne uka. Foreløpig må vi krysse fingrene og nøye oss med snøen vi fikk forrige uke.