Til tross for vinterværet ble det Halloweenfest

Tirsdag 31.oktober arrangerte Bydel St. Hanshaugen Halloweenfest for barn, ungdom og familier i Stensparken Nærmiljøhage. Til tross for kulden møtte noen opp, men ikke like mange som året før.
Onsdag, 1 november, 2023 - 12:24

Rino Holand var en av flere arrangører som var med på Halloweenfesten i parken. Han hadde ansvaret for servering av middag og drikke servert av Frivillighetssentralen i bydelen. 

– Målet vårt med et slikt arrangement er å lage litt liv i denne grønnsakhagen og engasjere menneskene i bydelen til å komme hit å sosialisere seg, forteller han.  


Rino Holand sto for servering av gresskarsuppe servert av Frivillighetssentralen i bydelen. Foto: Mia Johanne Sivertsen

Store værkontraster 

I fjor var det rundt 300 stykk som kom på Halloweenfeiringen, i år var det rundt 50 som dukket opp. Det har nok mye med det overraskende snøværet og kulden å gjøre, mener Holand. 

– Det er forståelig at ikke like mange kom i år med tanke på værkontrastene fra i år og i fjor. I fjor var det sol og bart på bakken, mens nå er full vinter, ler han. 


Katharina syns Halloweenfeiringen i parken er et supert initiativ fra bydelen. Foto: Mia Johanne Sivertsen

Katharina trosset været og møtte opp med sønnen sin på Halloweenfeiringen i parken.

– Jeg synes det er fantastisk og supert at bydelen arrangerer et slikt arrangement. Det er flott å se engasjement, glede og kjærlighet fra nabolaget. 

– Jeg flyttet til bydelen tidligere i år og det er første gangen jeg er i Nærmiljøhagen, så jeg synes det er et fint tilbud og et godt initiativ som jeg setter stor pris på, forteller hun. 


Martin Closc (t.v) sto for ansiktsmaling av både store og små med kompisen Hamse Hassan. Foto: Mia Johanne Sivertsen

Ungdommene fra bydelen sto for den praktiske delen av arrangementet som pynting og arrangering og planlegging av leker for barna. Martin Closc var en av dem. 

– Jeg synes det er flott at folk kommer hit for å være sammen og feire halloween. Vi håper at barna får en gøy kveld med både ansiktsmaling, tegning, mysterieboks og andre leker.


Tegning, ansiktsmaling og mysterieboks var noen av aktivitetene for store og små under feiringen. Foto: Mia Johanne Sivertsen

Ulike tilbud

Nærmiljøhagen ligger nederst i Stensparken, og er kjent for sin grønnsaksrike hage. Her er det ulike grønnsaker og urter som folk kan komme og plukke fra. 

I tillegg til dyrking av grønnsaker og urter i parken, har bydelen arrangert flere begivenheter i nærmiljøhagen. 

– For oss er ikke bare hagen en plass for dyrking, men en møteplass for menneskene i bydelen. Vi ønsker at folk tar med naboer og venner hit for å samles. 

– Tidligere i år arrangerte vi pizzakveld her, da vi har en utendørs pizzaovn her som kan brukes året rundt. Den er åpen for alle, og vi håper at flere tar med venner og bekjente for å komme hit og tar den i bruk.