FC Barcelona lekte seg med de engelske seriemesterne på hjemmebane. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

Messi og Özil scorte hat-trick

Barcelona var overlegne mot Manchester City, og Arsenal fortsatte å fosse videre i Champions League onsdag kveld.
Torsdag, 20 oktober, 2016 - 09:01

Tidligere Barcelona-trener Pep Guardiola fikk sin tøffeste utfordring som Manchester City-manager, da de møtte Lionel Messi og Barcelona borte på Camp Nou onsdag kveld. Med over 96.000 tilskuere til stede tok hjemmelaget kommandoen fra start og argentinske Lionel Messi sendte de opp i føringen allerede etter 17 minutter.

Etter pause mistet engelskmennene keeperen, etter at målvakt Claudio Bravo ble nødt til å redde en avslutning med hendene utenfor 16-meteren. Da la Messi på til både 2-0 og 3-0, før han så skapte et straffespark. Brasilianske Neymars forsøk ble reddet av Wilfredo Caballero, men brasilianeren rettet senere opp feilen ved å drible seg gjennom City-forsvaret og satte inn 4-0, ett minutt før fulltid. 

Arsenal har på sin side vært i form i det siste og valset over bulgarske Ludogorets. Med 60.000 tilskuere hjemme på Emirates Stadium ga ikke de røde og hvite seg før det sto 6-0 på tavla. Mesut Özil var kveldens store stjerne med tre mål, og bidro også med en målgivende pasning på Theo Walcotts 2-0-scoring. London-klubben er nå plassert øverst i gruppe A, foran Paris Saint-Germain. 

Skotske Celtic tapte 0-2 for tyske Borussia Mönchengladbach. Det var Glasgow-klubbens første tap på 22 kamper på hjemmebane. Sist gang de tapte på Celtic Park var mot Motherwell, 19. desember 2015. 

Øvrige resultater onsdag kveld:

Paris Saint-Germain 3 - 0 Basel

Napoli 2 - 3 Besiktas

Dynamo Kiev 0 - 2 Benfica

Rostov 0 - 1 Atletico Madrid

Bayern München 4 - 1 PSV Eindhoven