Randi Roggenbihl ønsker alle velkommen i den nye restauranten sin. Foto: Miriam Alsvik

Åpnet restaurant i stadig voksende Nydalen

Rause Retter Spiseri åpnet for to uker siden i Nydalen. Restauranten ligger i samme bygning som studentboligene «Campus G12», og ønsker å være attraktiv for studentene.
Fredag, 2 november, 2018 - 16:43

- Jeg tror ikke studentene har oppdaget oss ennå, men vi vil gjerne at studentene skal komme inn, sier Randi Roggenbihl, daglig leder og kokk ved Rause Retter Spiseri.

Det har foreløpig ikke vært så mange besøkende, men Roggenbihl er ikke bekymret. Hun sier at de må ha litt is i magen nå i starten.

- Det har vært kvelder hvor det har vært helt fullt, og kvelder hvor vi ikke har hatt noe å gjøre, forteller Roggenbihl.

Område i vekst

Nydalen er et voksende område, derfor ønsket Roggenbihl å satse her.

- Nydalen er i ferd med å eksplodere, det skal bygges overalt her. På ti år skal ti tusen mennesker flytte hit, hevder hun.

Restauranten ligger høyt oppe i Nydalen, litt unna Nydalen sentrum. Roggenbihl ønsker at folk som bor i området skal oppdage restauranten, uansett om de ønsker frokost, lunsj eller en pause på søndagsturen. Hun påpeker også at det er få restauranter i områdene Kjelsås og Grefsen, og mener denne restauranten også kan være et tilbud til beboere derfra.

En jordnær restaurant

Rause Retter Spiseri skal ikke være en fancy restaurant, men skal være nedpå, jordnær og ha gode priser.

- Du skal kunne ta med familien eller kollegaer, og drikke øl, vin eller spise en god pizza, sier Roggenbihl.

Det er heller ikke noe i veien for å kunne ta med seg en bok og sitte og lese.

- Det er så mye mas overalt og så mye folk, men her skal man ha muligheten til å tenke en tanke helt ut, forteller Roggenbihl.

Restauranten varierer menyen, med blant annet pizza som de lager fra bunnen av. Roggenbihl sier at de ønsker å ha noen faste retter på menyen, samt alternativer til vegetarianere og veganere. De vil også tilrettelegge for gluten og allergener.

- Foreløpig har vi helt nøttefritt kjøkken, opplyser Roggenbihl.

Bygningen restauranten holder til i var opprinnelig et bomullsspinneri. Ved hjelp av elva skapte man tusen arbeidsplasser i bygningene, der det var både veveri, spinneri, fargeri og spoleri.