TEAMTALK: Frigg-spillerne med en kjapp samling før toppoppgjøret.

Friggs kamp om opprykk endte uavgjort

Onsdag spilte Frigg kvalifiseringskamp til 1. divisjon mot Viking. Selv med én spiller mer maktet ikke Frigg å dra seieren i land.
Fredag, 1 november, 2019 - 13:50

Frigg 1-1 Viking

Det var en kjølig oktober-kveld på Marienlyst kunstgress da damelaget til Frigg tok imot Stavanger-laget Viking til en viktig kamp om opprykk til 1. divisjon. I en kamp hvor det var høyt tempo og sjanser begge veier, endte det med poengdeling i den første runden i kvalifiseringspulje 1. Puljen består av Frigg Oslo FK, Viking FK og Tromsø IL.

Nervøs første omgang

Mange tilskuere hadde møtt opp for å se på Friggs vei mot opprykk. Tribunen på Marienlyst kunstgress var godt fylt opp, og folk sto godt fordelt utover sidelinjen. Viking hadde også sine supportere på plass, som bidro med sang, flagg og bannere. Forholdene lå til rette for en god fotballkamp.

Kampens første 25 minutter var en rolig affære. Man måtte vente til det 27. minutt før den første store muligheten kom. Frigg kom gjennom på venstrekanten og fikk avfyrt et skudd som traff tverrliggeren. Det lå et mål i luften lenge, før Frigg i det 39.spilleminutt satte inn 1-0. Isabel Bårdsgjære var målscorer, og resultatet sto seg til pause.

Jevnspilt kamp

Andre omgangen startet i et forrykende tempo, og det var stor vilje i duellene. Etter 49 spilte minutter klarte Viking-spiller Hanne Sæthre Jakobsen å prate på seg sitt andre gule kort, og ble dermed utvist. Dette var starten på mange kommentarer fra Viking-benken til dommertrioen. Dommertrioen bestod av hoveddommer Hanne Marit Normann og linjedommerne Celine Gaarder Jensen og Marie Green Dahle.

Utover kampen spilte et undertallig Viking seg, overraskende nok, mer opp og skapte et par gode sjanser. I det 68. minutt var Viking nærme en utligning, men Frigg klarte å klarere ballen på streken, til Vikings store frustrasjon. Viking presset på videre utover omgangen, og i det 72. minutt fikk de betalt. Viking fikk slått et innlegg langs bakken fra høyresiden og på første stolpe dukket Ingeborg Lye Skretting opp og satte inn 1-1. Frigg hadde flere muligheter, men maktet ikke å skåre flere bak Viking-keeper Julia Thompson Clausen.

Viking leder pulja med 4 poeng på to kamper, etter 6-0-seieren mot Tromsø og uavgjortresultatet mot Frigg. Frigg er på andreplass med 1 poeng, mens Tromsø ligger sist med null. Frigg og Tromsø lag har dog kun spilt én kamp hver.