Angrep: Det meste foregikk på Færøyenes banehalvdel. Foto: Ferdinand Wagner Lorenz

Svekket Norge blåste Færøyene av banen

Tomålsskårer Alexander Sørloth sørget fredag kveld for en overbevisende 4-0 seier mot Færøyene i EM-kvalikkens nest siste kamp.
Onsdag, 20 november, 2019 - 18:21

Sørloth står for øyeblikket med seks mål i tyrkisk liga. Han leverte en strålende kamp.

Norge hadde ikke mye å spille for, men sørget for tidvis god underholdning for de 10 000 som hadde møtt opp på Ullevaal. 

Det norske publikummet hadde knapt funnet seg til rette i setene før Tore Reginiussen stanget inn 1-0 i fjerde minutt. Dødballen fra Sælnes var nydelig slått. Det samme var timingen til Reginiussen, som hoppet opp og headet ballen mellom bena på målvakten.

Det skulle ikke ta lang tid før et mål ble til to. Etter godt forarbeid fra King blir ballen slått inn flatt foran keeper, hvor Iver Fossum på nydelig vis hælflikket ballen i mål.

Etter pause vartet Sørloth opp med to scoringer. Først på halv-volley fra 7-8 meter, før han dundret inn sitt andre i lengste kryss.

—Norge er klart bedre enn oss, de vinner fortjent, og sånn er det. (…) De har en vanvittig hodestyrke, sier Færøyenes danske landslagssjef Lars Olsen etter kampen.

Skadet Håland

På det opprinnelige laguttaket sto Champions Leage-toppskårer Erling Braut Håland oppført som spiss, sammen med Joshua King. Dessverre skadet 19-åringen seg i oppvarmingen, og ble erstattet av Alexander Sørloth.

—Håland opplevde smerter i kneet og hadde en kjenning etter gårsdagens trening. Det er foreløpig usikkert om han blir med til Malta, sier Lars Lagerbäck på pressekonferansen etter kampen.

Norge manglet store stjerner som Ødegaard og Håland. Likevel leverte laget en solid prestasjon, noe som tyder på at Lagerbäck nå har en god og bred stall som kan innfri også uten sine antatt beste spillere.


Pressekonferanse: Lagerbäck etter kampen. Foto: Ferdinand Wagner Lorenz

Protest

Idet den kroatiske dommeren blåste kampen i gang, ble det tent en rekke bluss i seksjonen bak målet til den færøyske målvakten. «HATER HATER HATER NFF» lød det fra kortsiden, før protestantene forlot Ullevaal, og fokuset kunne rettes mot det som skjedde på banen.

Protesten dreide seg om bruken av bluss på Eliteserie-kamper. NRK snakket med en av tilskuerne på feltet, som sa at dette var en samlet demonstrasjon med supportere fra flere av toppklubbene i Norge.


PROTEST: Bluss på kortsiden bak målet til Færøyene Foto: Ferdinand Wagner Lorenz

Nations league

Siden Sverige slo Romania, kan Norge kun kvalifisere seg til EM gjennom Nations League. Første semifinale spilles mot Serbia 26. mars. Norge er nødt til å vinne over to kamper for å gå videre til en finale. Seier i en eventuell finale er eneste måten landslaget kan kvalifisere seg til EM og få slutt på mesterskapstørken. 

Emneord: 
Tags: