Illustrasjonsbilde Foto: Journalens arkiv

Fra kjeltring til sjakkgjest

Mannen omtalt som hjernen bak Nokas-ranet skal nå gjeste i sjakkprogram på TV2.
Mandag, 17 januar, 2022 - 15:53

David Toska er hyret inn av TV2 til å sitte i sjakkpanelet på sendinger i dag og i morgen. 

Valget til TV2 om å la Toska gjeste sendingen er omstridt i mediene. Presseetikkeksperten Trygve Aas Olsen uttaler til VG at selv om valget ikke bryter med Vær varsom-plakaten, er det smakløst av TV2 å la den ransdømte mannen gjeste sendingen. Olsen mener også at valget til kanalen vekker mistanke om spekulasjon i den kommersielle verdien til den tidligere norgeskjente forbryteren. 

Toska er glad for at han nå skal få drive med noe som ikke har å gjøre med det han var kjent for fra før, sier han til TV2. I samme artikkel forklarer også sportsredaktøren i TV2 Vegard Jansen Hagen hvorfor de valgte Toska som gjest til sjakkpanelet. Hagen sier at initiativet til å sette Toska i sjakkpanelen kom fra sjakkmiljøet i Bergen. Han legger til at TV2 har brukt tid på beslutningen. Kanalen har samlet tilbakemeldinger om valget og de fleste har ment at ansettelsen var et positivt tiltak for Toska. TV2 har også hørt med familien til politimannen som mistet livet under Nokas Ranet og fått grønt lys til å rektrutere Toska fra dem. 

 

Emneord: