FIFA har bestemt at ingen internasjonale konkurranser skal spilles i Russland. Foto: Faungg (CC BY-ND 2.0 Flickr)

FIFA utestenger ikke Russland fra VM-kvalifiseringen

Russland må spille sine kamper på nøytral bane uten tilskuere, men flere land nekter å spille mot russerne.
Mandag, 28 februar, 2022 - 12:22

Polen, Sverige, Tjekkia og Russland kjemper om én plass i Qatar-VM. De tre øvrige landene har vært tydelige på at de ikke vil spille mot Russland. Den polske fotballpresidenten Cezary Kulesza har gått ut og delt sin misfornøye med FIFAs beslutning. Han skriver følgende på Twitter:

«Dagens FIFA-avgjørelse er totalt uakseptabel. Vi er ikke interessert i å delta i dette spillet. Vår holdning forblir uendret: Det polske landslaget vil IKKE SPILLE med Russland, uansett hva laget heter.» 

VG informerer at FIFA har vært i kontakt med de aktuelle fotballforbundene, og de holder tett kontakt i håp om å finne en løsning. De har også innført flere sanksjoner mot det russiske laget, blant annet at Russland ikke får ta i bruk sitt nasjonale flagg, samt nasjonalsangen. 

TV 2s sportskommentator Mina Finstad Berg mener FIFA vil få et kjempeproblem om de ikke er tydeligere i sine sanksjoner. I spørmål om hvorfor hun tror FIFA ikke bruker sterkere virkemidler, sier hun:

– Fordi FIFA er feige. Det har de vist gang på gang. De forsøker seg på minste motstands vei og kommer med kompromisser. Man kan imidlertid ikke kompromisse seg ut av en krig. De må enten være tydelige, eller så kan de like godt la være, sier hun til TV 2.

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund er også blant de som reagerer på FIFAs reaksjon mot Russland.

«Dette er uforståelig tamt og passivt av FIFA. Og det ETTER at en rekke fotballnasjoner har vært krystallklare i sine budskap. Flaut og pinlig», skriver han på sin Facebook-side. 

Emneord: 
Tags: