Signe Gaupset spiller for Brann mot Stabæk under cupfinalen 2022. Foto: Kasper Holgersen

17-åring sikret cupgull for Brann

Signe Gaupset ble banens beste spiller etter hun slo inn to mål og assisterte ett mål i cupfinalen mot Stabæk.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 10:58

Etter å ha spilt i over 95 minutter kunne SK Brann Kvinner juble for NM-tittelen med en leken 3-1 seier mot Stabæk

17-åringen, Signe Gaupset, ble kåret til banens beste spiller etter å scoret to mål og ett målgivende.

— Det er kult å spille min første cupfinale fra start, det er veldig stort, forteller hun smilende etter kampen.

Hun forteller videre at det var gøy og deilig å se ballen gå inn i mål.

— Jeg følte vi hadde god kontroll og styrte hele 1. omgangen og ledet fortjent 2-0. Stabæk kom litt inn i kampen på begynnelsen av 2. omgang og fikk reduseringen sin, så ble det litt nervepirrende, men så kom 3-1 scoringen og vi hadde full kontroll, oppsummerer hun kampen.

Storfint besøk

Kronprinsparet vinker til publikum på Ullevål stadion. Foto: Kasper Holgersen

Mellom de 5478 publikummerne var kronprinsparret og presidenten i Norges Fotballforbund (NFF), Lise Klaveness.

De var der for å overrekke pokalene til lagene etter kampen.

Først trappet Stabæk opp på depoet og fikk pokalene sine. Så var det Brann sin tur å gå opp mens fansen sto jublende på sidelinjen og fikk se laget sitt løfte den store vinnerpokalen.

Brann-spillerne hever den gjeve pokalen. Foto: Kasper Holgersen

Bitter sølv

Siri Nordeide Grønli på Stabæk ble byttet ut fra banen 83 minutter inn i kampen. Når hun går forbi Stabæk-fansen ser hun opp til dem med et smil og klappet for dem.

I mixzone etter kampen forteller Grønli at hun kjenner på litt bitterhet og irritasjon. Hun kunne nemlig hevet den store pokalen med samme lag som hun vant med i cupfinalen i 2013. Men hun legger til at hun også føler på en stolthet etter å være med i cupfinalen og vinne sølv.

Hvordan var det å få en litt mindre pokal i dag?

— Den går inn i samlingen. Jeg har en liten samling av de òg. Den får stå ved siden av dem. Men det er klart at vi heller skulle hatt en av dem litt større pokalene i dag, forteller hun.

Siri Nordeide Grønli takker fansen etter hun ble byttet ut. Foto: Kasper Holgersen

Fishermans friend

Grønli forteller at hun er stolt av å være Stabæk-spiller i dag og fansen samler seg i hopetall og synger i mer enn 90 minutter.

— De trenger fishermansfriend i morgen, for å si det sånn. Jeg er utrolig stolt av de blå, forteller Grønli lattermildt,