Flere stilte opp på morgenen den 1. november til demonstrasjon utenfor den Saudi-arabiske ambassaden i Oslo. De ønsker at alle samvittighetsfanger skal løslates i Saudi-Arabia. Foto: Emma Victoria Hegnar

Kjemper for friheten til Raif Badawi

Amnesty International har arrangert demonstrasjoner utenfor den Saudi-Arabiske ambassaden i nesten fem år.
Onsdag, 6 november, 2019 - 11:07

Den 1. november stilte en gruppe mennesker seg utenfor Saudi-Arabias ambassade i Oslo, til sin månedlige demonstrasjon. Her kjemper de blant annet for at samfunnskritikeren og bloggeren Raif Badawi, og andre samvittighetsfanger, skal få friheten sin tilbake. 

Saudi-Arabias myndigheter har over lengre tid blitt anklaget, blant annet av Amnesty, for å begå grove brudd på menneskerettighetene. Ifølge sidene til Amnesty International, er det direkte livsfarlig å kritisere myndighetene der. Mange kritikere og menneskerettighetsaktivister har enten blitt fengslet eller dømt til døden. Noen har også forsvunnet eller blitt drept i utlandet, som for eksempel journalisten Jamal Khashoggi. Han ble drept og partert inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul den 2.oktober 2018. 

Journalen har vært i kontakt med Saudi-Arabias ambassade i Oslo, som har valgt å ikke kommentere saken.