Tverrfaglighet i skolen

De nye læreplanene inneholder de største endringene i norsk skole siden 2006. Tre nye tverrfaglige emner skal inn i undervisningen.

P42 - fakultetet for blant annet lærerutdanningen. I dette bygget sitter Siri Mohammad Roe, som er positiv til de nye læreplanene.

Forrige uke la kunnskapsminister Jan Tore Sanner frem de nye læreplanene for grunnskolen og videregående skole. Endringene er de største i norsk skole siden 2006.

I læreplanene, som skal gjelde fra 2020, er det lagt vekt på tverrfaglighet. Det er er bestemt at tre nye emner skal flettes inn i undervisningen. Bærekraftig utvikling, demokrati og medborgerskap, og folkehelse og livsmestring.  

Siri Mohammad-Roe er universitetslektor på institutt for grunnskole og faglærerutdanning. Hun mener at tverrfaglighet i de nye læreplanene vil bidra til en fin utvikling av norsk skole.

https://w.soundcloud.com/player/?visual=true&url=https%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F718733953&show_artwork=true&fbclid=IwAR0sQQfaO-tBtsPnWS51EebTHwXiy7bqbNIYAU03ra3jU3IM27_UVDfEuig