Folk står i kø: — Det er ganske sykt
Den Michelin-anerkjente restauranten utvidet søndag med et bakeri.
Det er kun en håndfull britisk-inspirerte restauranter i Oslo, og en av dem er The Little Pickle. Nå utvider eier og daglig leder Sandra Kristiansen restauranten med et bakeri, og den største motivasjonen er bærekraft.
— Vi har hele tiden hatt et ønske om å forsyne oss selv med egne råvarer, så vi har 100% kontroll på hvor varene er fra, forklarer hun.

Over all forventning
Det yrer av folk som vil prøve kaffe og bakverker. Kristiansen tror nabolaget har trengt et lite bakeri og en kafé, men er likevel overrasket over oppmøtet.
— Det er ganske sykt, det var ikke helt forventet. Vi har kun én kanal vi poster ting på, så kom det masse folk. Det er veldig hyggelig.

Organisk utvikling
Bakeriet har vært planlagt i et års tid, men selve utbyggingen gjorde de på bare 6 uker. Kristiansen forteller at de tidligere ikke har hatt fagkunnskapene til å starte med bakeriprosjektet, men at tilfeldighetene satte prosessen i gang.
— Tilfeldigvis møtte vi to bakere fra Japan som er skikkelig "geeks" på baking og ekstremt gode på teknikk. Da var det naturlig å slå oss sammen.
— Vi er store fans
Blant de som står i kø er Agnete Jansen, Andrew Page og Pernille Page. De var storfornøyde med sin opplevelse på restauranten i fjor, og tok derfor turen tilbake for å sjekke ut bakeriet.
— Jeg har skrevet til dem og spurt når bakeriet åpner og hva som er på menyen, smiler Pernille Page.

Andrew Page, som selv er britisk, er spesielt fornøyd med dette tilskuddet til gaten.
— Vi er store fans! Jeg hadde kjøpt en bok basert på denne tittelen [The Little Pickle] alene.
Minner i veggene
Restauranten fyller 3 år 19. januar, og på den tiden har det skjedd mye. I fjor fikk den utmerkerlsen Bib Gourmand, som gis av Michelin-guiden til gode restauranter med rimelige priser.
For Kristiansen er The Little Pickle likevel mer enn bare en restaurant.
— Jeg skulle egentlig åpne stedet med min bestevenn, Luke, som er britisk. Han døde dessverre tre måneder før åpning, men jeg valgte å gå videre med det likevel.

Kristiansen mimrer tilbake til det som skulle være starten på deres felles prosjekt, og forteller at de gjorde alt av bygging og maling selv.
— Dette er på en måte det siste som er igjen etter han.