SKYTING: Det finnes omlag 850 skytterlag med over 137.000 medlemmer spredt over hele Norge. Eline Lillegård (innfelt) kan vinne Oslo Open for andre år på rad denne uka. Foto: Dylanlongpre, Wikimedia Commons (illustrasjonsfoto) og privat (innfelt).

Eline (20) sikter mot ny seier

Over 1200 skyttere konkurrerer i Norges største innendørs skytterstevne.
Onsdag, 29 november, 2017 - 11:03

Den relativt ukjente vinneren av fjorårets Oslo Open, Eline Lillegård (20), har som mål å komme til finalen på søndag. Hun tror likevel at sjansene hennes for å vinne i år også er ganske små.

– Det kan skje, jeg vet jeg er i stand til det. Men det er veldig mange som er gode nok til å vinne, så det er mange om beinet. Det skal utrolig godt gjøres å vinne to år på rad, sier Lillegård. 

Det blir en eller annen form for trening hver dag før stevner som Oslo Open. Det kan være skyting eller mental og fysisk trening, forteller hun. 

Deltakere fra hele landet

Den tolvte utgaven av Norges største innendørskonkurranse for skyttere gikk av stabelen tirsdag kveld i Ekeberghallen. 

– Hit kommer alt fra de beste skytterne til breddeskyttere og nybegynnere. Hele landet og aldersspekteret er representert, fra 10 til 90 år, og fra Finnmark til Lindesnes, forteller Helge Lillekvelland.

Han er medlem i Nordstrand Skytterlag, som er arrangørene bak det store stevnet.

Lillekvelland tror at populariteten skyldes den gode kapasiteten de har på banen. Da de begynte var Oslo Open det eneste store skytterstevnet i Oslo-området. 

Populært i Norge

– Skytesporten i Norge er en av de største i verden. Bare fotball engasjerer flere mennesker enn skyting, mener Lillekvelland.

Det frivillige Skyttervesen er det norske sportsforbundet for skyting. Planleggingen av neste års stevne begynner så snart årets siste skudd treffer skiva.