BLE UTVIST: Simo Valakari like før han ble sendt på tribunen under helgas hjemmekamp mot Rosenborg. Foto: Astrid Pedersen

Eliteserietrener får én kamps karantene

Tromsø-trener Simo Valakari får ikke lede laget mot Stabæk førstkommende søndag.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 10:06

Tromsø-trener Simo Valakari ble sendt opp på tribunen av dommer Tore Hansen under hjemmekampen mot Rosenborg lørdag. Nå er dommen fra disiplinærutvalget klar: Valakari får ikke lede laget mot Stabæk førstkommende søndag. 

Protesterte mot dommeren

Årsaken til utvisningen var at Valakari forlot sitt tekniske område for å protestere mot linjedommeren. Han mente, i likhet med publikum, at ballen var i mål etter et skudd fra Gjermund Åsen. TV-bildene viste imidlertid at dommertrioen hadde rett, og at skuddet gikk i tverrliggeren, så i stanga og ut. 

Assistenttreneren leder laget

Karantenen innebærer at Valakari ikke får kommunisere med spillerne eller trenerteamet i løpet av søndagens kamp. Det betyr at assistenttrener Lars Petter Andressen overtar ansvaret mens kampen pågår. 

– Jeg gleder meg veldig til søndag. Det blir ikke så stor forskjell fra vanlig, da jeg jobber tett med Simo. Men det vil selvfølgelig være mer ansvar underveis i kampen. De fleste utfordringene har vi jobbet med i forkant, og vi har lagt gode planer. Det skal nok gå veldig bra, sier Andressen. 

Han håper at det blir en fartsfylt kamp. 

– Stabæk og TIL er to lag som vil ha ballen mye, og som er veldig offensive. Det vil forhåpentligvis bli en fartsfylt kamp med mange sjanser. 

Positiv effekt

Med unntak av utvisningen har Valakari hatt en positiv effekt på bunnlaget Tromsø, siden han tok over treneransvaret i juli. Poengsnittet under tidligere trener Bård Flovik og vikarierende trener Truls Jenssen var på kun 0,93 poeng. På ni seriekamper under Valakari har Tromsø tatt 11 poeng, noe som gir et snitt på 1,22 poeng. 25 poeng så langt i sesongen gjør likevel at Tromsø ligger under nedrykksstreken, kun foran Viking.