Slike scener håper man å se på Krestovsky Stadion i kveld. FOTO: Einar Fredriksen/Flickr

Rosenborg-treneren positiv før kveldens kamp

Rosenborg står overfor en svært vanskelig oppgave når de skal møte FC Zenit på bortebane i kveld. Treneren tror allikevel trønderne kan overraske.
Torsdag, 19 oktober, 2017 - 10:19

K–  Vi møter et fryktelig godt lag. Det er det ikke noe tvil om, men vi har sett dem i seks kamper nå, og de tapte senest i hjemlig serie, så det er ikke et uslåelig lag vi møter, sier Rosenborg-treneren, Kåre Ingebrigtsen, til rbk.no. 

Foran kveldens oppgjør må det russiske laget tåle å være store favoritter. De topper gruppe L i Europa League, etter å ha vunnet begge kampene sine. Zenit har ikke bare vunnet, men de har også gjort det på en svært overbevisende måte. 0-5 og 3-1 mot henholdsvis Vardar og Real Sociedad er fasiten etter to spilte kamper. 

Forsvarsspillet en viktig nøkkel

Og nettopp Real Sociedad sørget for at Rosenborg fikk et ublidt møte med Europas nest gjeveste klubbturnering. Etter 90 spilte minutter i første gruppespillskamp stod det 4-0 på tavla til spanjolene. Både Ingebrigtsen og midtbanespiller, Anders Trondsen, erkjenner at de må opptre på en helt annen måte i forsvarsspillet i kveld. 

– Vi har lært av Spania-turen. Nå skal vi vise oss fra en bedre side. Det gjelder å ri av de første 20 minuttene. Det klarte vi ikke i Spania, så det blir ekstremt viktig, forteller Trondsen til rbk.no.

– I Spania lærte vi at vi må forsvare oss bedre, sier Rosenborg-treneren. 

Kommer for å ta poeng

Det er ventet opp mot 50.000 tilskuere på Krestovsky Stadion. Arenaen ble ferdigstilt i år, og skal blant annet brukes under neste sommers VM som skal foregå i Russland. 

Selv om trønderne levnes små sjanser, er allikevel Ingebrigtsen klar på hva de ønsker å få med seg fra Russland.

– Vi kommer hit for å få med oss poeng, avslutter Kåre Ingebrigtsen. 

Kampen vises på MAX fra 18.55.