Det har vært store forsinkelser hos NSB i dag, men utover ettermiddagen har det løsnet. Foto: Mina Ridder-Nielsen Janssen

Ekstremvær skaper trøbbel i trafikken

Torsdag morgen var trafikkbildet preget av glatte veier, innstilte tog og kansellerte fly.
Torsdag, 23 november, 2017 - 17:06

Det meldes om store forsinkelser på veiene, i kollektivtrafikken og i luftrommet. 

Allerede tirsdag gikk Statens Vegvesen ut og advarte mot værforholdene de kommende dagene. I går var det meldt 15-25 cm snø. 

– Kombinasjonen av snø, regn og vind kan gjøre det utfordrende å holde full framkommelighet på vegene, sa seksjonsleder i Statens Vegvesen, Asbjørn Stensrud, i en pressemelding onsdag. 

Sjekk hvilke veier som har avvik eller er stengte på Statens Vegvesen.

Forsinkelser på OSL

På egne hjemmesider melder Avinor om enkelte forsinkelser og innstillinger. 

– På grunn av ekstremværet Ylva kan det bli enkelte forsinkelser og noen innstillinger i dag. Det er også fremdeles enkelte forsinkelser som følge av gårsdagens snøfall på Oslo lufthavn. Vi ber de reisende følge med på informasjon fra flyselskapet sitt.

Sjekk din flygning på Avinor sine sider. 

Har løsnet utover dagen 

Det var også avvik i togtrafikken. Tog har vært innstilt blant annet i Asker, Sandvika, Drammen og i Oslo. I ettermiddag kunne NSB-ansatte på Oslo sentralstasjon bekrefte at de hadde kontroll på situasjonen, og at togtrafikken hadde begynte å løsne. 

De ville ikke gi noen videre kommentar.

Sjekk avvik i togtrafikken her. 

Også Ruter har hatt forsinkelser. 

Sjekk eventuelle avvik her. 

Verre i nord

Det er riktignok verre forhold i de nordlige deler av landet hvor ekstremværet “Ylva” herjer på sitt verste. Der er flere flyplasser stengt, og politiet oppfordrer folk til å holde seg inne. I 17-tiden i ettermiddag er det forventet at stormen kommer til å være på sitt verste. 

Emneord: