Naturvernstudentene starter lokallag på OsloMet. F.v; Mansoor Hussain, Aurora Kobernus og Elise Kjørholt Lie

Naturvern til OsloMet

Jobber med klimaspørsmål og lærer folk å leve grønnere.
Mandag, 5 november, 2018 - 20:32

For studentene i Bergen, Stavanger, Trondheim og på UiO har allerede naturvernstudentene eksistert en stund. Nå har de også startet studentlag på OsloMet. Formelt sett starter lokallaget på OsloMet opp torsdag 8. november, men arbeidet med å få det i gang har holdt på hele høsten.  Naturvernstudentene er studentlag stiftet i samarbeid med Natur og Ungdom og Naturvernforbundet. I tillegg er de en del av SiO og finner på mye sosialt, som andre studentforeninger. 


Hvis man ville lære mer om naturvern kunne man plukke med seg mange ulike brosjyrer. Foto: Ada Drevdal Bjøranger

Vil ha engasjement på OsloMet

Mandag 5. november sto tre ungdommer klare utenfor p52 for å fortelle om det nyoppstartede studentlaget. Disse var Aurora Kobernus, som er leder i naturvernstudentene på UiO, Elise Kjørholt Lie, som er leder i naturvernstudentene på OsloMet og Mansoor Hussain, som er studentsekretær hos Natur og Ungdom. 

- Nå prøver vi egentlig bare å spre ordet om at naturvernstudentene finnes på OsloMet, forteller Kjørholt Lie.

Flere mål

Naturvernstudentene jobber med mye forskjellig. Ungdommene forteller Journalen at de er opptatt av å spre kunnskap gjennom ulike workshops og seminarer. Tidligere i høst har de blant annet hatt humleverksted, og om to uker skal de ha skogseminar. Ellers stiller de opp for å hjelpe med rent praktiske naturvernsaker. 

- I år har vi hatt spesielt fokus på plast og søppel, så vi har for eksempel hatt strandrydding flere ganger, forteller Kobernus.

Målet er å jobbe med de samme tingene på OsloMet som de allerede har jobbet med på andre universiteter. 

- Vi vil jobbe med klimaspørsmål og kanskje lære folk hvordan de kan leve mer grønt, avslutter Kjørholt Lie. 

 

Emneord: