Slik så det ut da håndballjentene vant VM-gull i 2015. Medieansvarlig for håndballjentene, Halvor Lea, håper på et lignende resultat i år. FOTO: Morten Scott Janssen

Snart avkast i håndball-VM

På lørdag går startskuddet til VM i håndball. Seier i Møbelringen Cup har vært god oppkjøring til mesterskapet.
Onsdag, 29 november, 2017 - 14:14


Halvor Lea har tro på det norske håndballandslaget i VM, men det er ikke til å stikke under en stol at det kommer til å bli tøft. FOTO: Pressefoto, Olympiatoppen.no

16 spillere er plukket ut til VM-troppen, og er klare for å sette skuddene mesterskapet. Innledende kamper vil bli spilt i Bietigheim-Bissinge, og laget ankommer Tyskland i morgen.

Første kamp for håndballjentene er allerede lørdag 2. desember, hvor Norge møter Ungarn. Medieansvarlig for håndballjentene i VM, Halvor Lea, forteller til Journalen at på tross av at jentene er gode, har han forventinger om at VM blir knalltøft.

– Ikke minst fordi det er cupspill, i stedet for hovedrunde, allerede fra åttendedelsfinalene. Så allerede etter gruppespillet er det vinn eller forsvinn. Torsdag reiser vi til Tyskland, og så er vi i gang på lørdag, sier Lea.  

Oppkjøring med Møbelringen Cup

Tradisjonen tro har håndballandslaget hatt oppkjøring til VM med Møbelringen Cup, som i år ble holdt på Sotra Arena i Bergen. Norge gikk seirende ut av cupen med tre kamper vunnet, hvor siste kamp endte i en nervepirrende straffeduell. Halvor Lea synes laget hadde en fin utvikling i kampene, men mener det fortsatt er en jobb å gjøre før åpningskampen mot Ungarn på lørdag.

– Uken før VM er viktig for å spille laget sammen, og jobbe med både samspill, taktikk og lagånd. Det norske laget er opptatt av å bli litt bedre dag for dag, og har som mål i dette mesterskapet å kjempe om medalje, sier Lea.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson bekrefter også at Møbelringen Cup er fin oppvarming og en gylden mulighet til å prøve ut samspillet i laget.

– Det er alltid viktig for å finne litt ut av hva funker, hva trenger vi å jobbe mer med, hva må finpusses. Prøve ut noen konstellasjoner, og se hvordan de ulike konstellasjonene fungerer, forteller Hergeirsson til Norges Håndballforbund.  

Håndballjentenes kamper sendes direkte på TV 2

Lørdag 2. desember, klokka 20.00
Norge – Ungarn  

Søndag 3. desember, klokka 20.00
Argentina – Norge

Tirsdag 5. desember, klokka 20.00
Norge – Polen

Torsdag 7. desember, klokka 20.00
Tsjekkia – Norge

Fredag 8. desember, klokka 20.00
Norge – Sverige

Finalen spilles søndag 17. desember, i Hamburg.