Petter Haugli liker å lære bort sine sjakk-kunnskaper til Hobbyspillere.

Holder hobbykurs for sjakkentusiaster

Etter Magnus Carlsen som første nordmann, ble verdensmester i sjakk i 2013, har sjakkinteressen økt enormt de siste årene. Internasjonal mester i sjakk Petter Haugli holder nå kurs for hobbyspillere og sjakkentusiaster som har lyst til å bli bedre i sporten.
Onsdag, 28 november, 2018 - 14:27

Petter Haugli har holdt det årlige hobbykurset hver vinter nå i snart 4 år. Haugli har lang fartstid innenfor sjakken og deler erfaringene sine gledelig med entusiastiske sjakk-tilhengere.

– Jeg syntes sjakk er interessant, og jeg syntes det er artig å lære bort ting. Det er et godt miljø her i Oslo Schakselskap, sier Haugli.


Petter Haugli liker å lære bort sjakk til hobbyspillere. 

VM skaper interesse

Haugli forteller at interessen blir ekstra stor under sjakk-VM, som akkurat nå foregår i London mellom vår egen Magnus Carlsen og amerikaneren Fabiano Caruana.

– Det har jeg lagt merke til veldig tydelig, at sjakk-interessen har økt etter Magnus har gjort det bra i VM. Nå i stad så vi på sjakk VM på tv, og da pleier det å komme en del folk for å se på før kursene starter.


Brikkene er satt opp til ett nytt parti. 

Spikret foran tv-en

Haugli forteller videre at det mange som sitter spikra foran tv-en selv om man ikke forstår noe, bare fordi det er så spennende.

–Det har økt interessen veldig at man har en sånn unik spiller som Magnus Carlsen. Det har man sett veldig på noen av disse hobbykursene, hvor det har vært opp mot 40 stykker som har deltatt, sier Haugli.


Hobbyspillerne følger nøye med. 

Sjakk-kursene blir holdt for folk i alle aldre. Haugli ser nå at flere barn og unge tyr til sjakk fremfor andre sporter.

–Det veldig stor aktivitet her i klubben. Mange foreldre syntes det er stas at barna deres begynner på sjakk fremfor andre aktiviteter, påpeker Haugli.


Sjakkbrettet er lagt opp til ett nytt parti.


Tårnet og hesten er to av spillets farligste brikker. 

 

Emneord: 
Tags: