Martine Julianne Markussen (25) synes det burde være like priser på ruterbillett for alle som går på OsloMet. Foto: Live Austgard

Ønsker like priser for kollektivtransport til OsloMet

Studenter på OsloMet campus Kjeller vil ha like priser på kollektivtransport til skolen, som de som går på universitetet i sentrum.
Onsdag, 16 oktober, 2019 - 13:59

Flere studenter har vist misnøye til prisen på kollektivtransport inn til skolen, og mener det burde være et bedre tilbud for studentene ved OsloMet campus Kjeller. 

Martine Julianne Markussen er én av 3500 studenter som går på OsloMet campus Kjeller. Med en halvtimes reise fra Oslo sentrum og inn til Kjeller, tar det både tid og penger for å komme seg til skolen: 

–  Jeg synes prisen på kollektivtransporten burde være lik uhavhengig om man går på OsloMet i sentrum eller på Kjeller. Jeg reiser en halvtime hver dag for å komme meg til skolen, og det hadde ikke vært like ille å reise så langt hadde bare prisen vært lavere. De fleste på skolen både jobber og bor i Oslo og har ikke mulighet til å flytte nærmere Kjeller, sier Markussen. 


Kollektivmulighetene inn til Kjeller er få, og studentene ønsker billigere priser. Foto: Live Austgard

Jobber med saken 

Leder for Studentparlamentet på OsloMet, Ola Gimse Estenstad, uttaler i en kommentar til Journalen, at han skulle ønske det var et  bedre reisetilbud for alle studentene på universitetet uavhengig av hvilket campus de befinner seg på. 

– Vi har et mål om at studentene skal få bedre kollektivpriser, men kommunen legger ikke godt nok til rette for å kunne reise billig med kollektivtransport. Vi jobber med Ruter for å få gode løsninger, sier Gimse Estenstad.

Videre uttaler han at de jobber med å forbedre buss-forbindelsene ut til universitetets campus på Kjeller. 

Dyrere månedskort

Ifølge Ruter sine nettsider koster det 450 kroner for et studentmånedskort i sone 1, som er sentrumsbasert. For å komme seg til Campus Kjeller, må man ha sone 2Ø som koster 798 kroner.

– Når man går på samme universitet, burde det være likt for alle studenter med kollektivpris. De fleste av oss lever på stipend, og da hadde det vært greit og iallefall hatt bedre priser for å komme seg til skolen, sier Markussen. 

Et vanlig studiestipend ligger per dags dato på 8265 kroner. Mange studenter velger å bo i studenthybler gjennom studentskipnaden SiO, som koster 6800 kroner. 

– Det blir ikke så mye igjen å rutte med da, og i tillegg til bussbilletten som skal betales hver måned er man tvunget til å jobbe ved siden av, sier Markussen.