OPPOFRENDE: Omar ELabdellaoui ligger nede etter en tøff duell med Kepa. Foto: Ferdinand Wagner Lorenz

Reddet poeng på overtid

Joshua King sikret uavgjort mot Spania etter straffemål på tampen. Resultatet 1-1 holder fortsatt liv i EM-drømmen.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 22:15

Landslaget hadde et tøft utgangspunkt før oppgjøret mot Spania. For at Norge skulle komme videre til EM, måtte Lars Lagerbäcks menn hente med seg poeng fra Ullevål. Det klarte de.

På overtid gikk Omar Elabdellaoui i duell med Spanias målvakt Kepa Arrizabalaga. Den norske høyrebacken var først på ballen, og kveldens dommer, Michael Oliver, pekte på straffemerket.

— Det var straffe. De mæla ned Omar. Veldig modig av ham å gå inn der. Det er ikke alle som hadde turt det, sier Joshua King til NRK etter kampen

Det rådet ingen tvil om hvem som skulle ta straffen. Joshua King sikret seg ballen, imens de spanske spillerne uttrykte misnøye rundt avgjørelsen.

Et fullsatt Ullevål brøt ut i jubel da Bournemouth-spissen satte ballen til side for den spanske målvakten.

Mål:

47, 0-1: Målscorer Saul Niguez

90+4, 1-1: Målscorer Joshua King

Jevnt før pause

Etter en jevn målløs første omgang tok spanjolene umiddelbart ledelsen etter pausen. Spania dundret i angrep, og etter en dårlig norsk klarering satte Saul Niguez ballen i mål fra 20 meter. Jarstein måtte se seg slått, men den norske målvakten kunne kanskje ha gjort det bedre.

Martin Ødegaard, som vi ikke fikk se så mye til i første omgang, spilte seg virkelig varm i trøya i andre. Han hadde en fri rolle offensivt og var involvert i det meste av det Norge skapte. Unggutten, som nylig ble kåret til månedens spiller i La liga, var en av Norges beste.

Det var ikke før på overtid at Norges eneste mål skulle komme. King, som jobbet utrettelig, satte den nevnte straffen sikkert og sikret ett poeng for Norge.

På pressekonferansen etter kampen forteller Lagerbäck:

–Det er nok den beste kampen vi har gjort, når vi tenker på mostanderens kvalitet. Bare i korte perioder hadde vi problemer. Det var fantastisk innsats av spillerne. Vi hadde kanskje ikke flere klare sjanser enn Spania, men vi hadde masse halvsjanser