TO NYE HEISER: Fra 1. desember 2023 blir hele Myrkdalen skisenter koblet med området rundt Mørkveslia. Foto: Norways best

Myrkdalen skisenter får to nye heiser

Fra og med neste vintersesong får Myrkdalen skianlegg to nye heiser, så snart snøen er vekk starter de arbeidet.
Onsdag, 22 mars, 2023 - 12:31

Utvidelsene av løypene i Myrkdalen har vært i planene siden utbyggingen av Mørkveslia. Datoen for driftstart er satt til 1. desember, som er akkurat i tide for neste års skisesong. To nye skitrekk vil koble Mørkveslia-området sammen med resten av skisenteret, det skriver Fri Flyt.

– Kontrakt med heisleverandør er signert og så snart snøen er borte starter arbeidet med planering av trekktrase og fundamentering, sier eiendomsrådgiver Nils Akselberg til Fri Flyt.


SAMMENKOBLING: De nye heisene kobler Hagamyra i Mørkveslia sammen med resten av løypene i Myrkdalen skisenter. Foto: Norways best

Det er snakk om to nye heiser i denne omgang. En tallerkenheis som vil gå fra Hagamyra opp til øvre Mørkve, som er en lengde på omtrent 700 meter. Den andre heisen er en omlag 1200 meter lang t-krok heis som går videre opp mot Mørkvestølen. Herifra kommer det en skiløype som kobler seg på det etablerte løypenettet til Storhaugekspressen.

Allerede i vinter har de nye hytteeierne i Mørkveslia fått nyte godt av ski-inn fasiliteter, med transportbuss fra hyttene til sentrum om morgenen og ski tilbake via transportløypa fra Storhaugen på ettermiddagen. Til neste år blir det tilkomst uten bruk av buss.

– Med en snøvinter som i år er det også en del som har fått prøvd seg litt utenfor løypa og fått opplevd Mørkveslia som et puddereldorado. Til neste år blir dette området tilgjengelig for alle, sier Akselberg til Fri Flyt om prosjektet i Myrkdalen.

Emneord: