Band Of Brothers

Brødrene Peter og Ruben Runde har begge vært lojale fans av Frank Znort Quartet i seks år. Ruben har vært på over 300 søndagskonserter.

Det er mandag morgen og Bare Jazz har nettopp åpnet. De røde mursteinsveggene er kledd med bilder av musikkverdenens jazzhelter. Innenfor døren står rad på rad med treesker fylt med vinylplater. Fra andre etasje kan man kjenne duften av nytraktet kaffe. Peter Runde står henslengt over disken og prater med kollegaen sin.

– Ruben er litt forsinka, han måtte fikse noe på båten sin. Han har faktisk kjøpt den av en i Frank Znort Quartet, sier han før han går opp trappa.  

Han setter seg ved et bord foran et vindu, og speider etter broren sin. 

Deler lidenskapen for musikk

Ruben kommer opp trappen og slår seg ned ved siden av broren sin. Man kan se at han kommer rett fra arbeid på båten. Anpustent slenger han fra seg bagen og tar av seg sixpencen. 

Der de sitter ved siden av hverandre, fremstår de mer som kompiser enn som søsken. Brødrene både bor og jobber sammen på Bare Jazz. I tillegg spiller de i tre band sammen. Peter forteller at til tross for at de både bor og jobber sammen, aldri har hatt en ordentlig krangel. 

De deler også lidenskapen for Frank Znort. Den 3. mai 2013, nå over seks år siden, så Ruben bandet for første gang. Et par måneder senere fikk han overtalt Peter til å være med. Siden har de vært på Blå nesten hver søndag. 

– Jeg var helt ny i Oslo og åpen for alt, og trengte folk og et nettverk. Etter første konserten tenkte jeg at det her er så kult, at dette må jeg bare forsette med, forteller Ruben.

Etter hvert ble brødrene kjent med musikerne. De beskriver dem som rause og at de tok dem godt imot. 

 

Det ble mitt hjemsted. Mitt fristed på søndager.

Ruben RundeFår anmerkning for fravær

Peter er sliten etter gårsdagens festligheter. Brødrene sto selv på scenen i går med Frank Znort. Dette har de gjort flere ganger. Men det har tatt tid å komme seg dit. De forteller at det blant annet har hentet vann og øl, og hjulpet til med å rigge. Dessuten pleier Peter alltid å stå på venstre side av scenen, i tilfelle de trenger noen til å ta over på congas. 

Hvis de ikke dukker opp på en konsert, legger bandmedlemmene fort merke til at de er borte. 

– Da får man også beskjed fra Runar eller Jørgen, eller noen andre i bandet “Du var ikke her forrige søndag, hvor var du? Gult kort!” forteller Ruben. 

– Ja, litt sånn anmerkning for fravær, skyter Peter inn. 


På Bare Jazz er en del av veggen dedikert til Frank Znort Quartet. Foto: Linea Bancel.

Går aldri lei

Ruben sjekker klokka og innser at han må gå, for å rekke sin andre jobb i barnehage. Brødrene går ned trappa. Før de når utgangsdøra, peker de på tegningen som henger på veggen. 

– Christopher Nielsen, han som lagde albumcoverne til Jokke & Valentinerne, har laget den. Fett, ikke sant? sier Peter.  

Tegningen er fra en artikkel om Frank Znort Quartet. Selv på jobb har bandet en tilstedeværelse. 

– Vi kommer nok til å fortsette å dra på konsertene så lenge bandet holder på. Jeg tror aldri jeg kommer til å gå lei. Man merker at når man har vært borte en søndag, så er det alltid digg å komme tilbake, sier Ruben Runde før han går ut døra. 

Se brødrene opptre på Blå her: