Førsteårsstudenter stiller ut kunsten sin i to uker. Foto: Sophia Zhichkina

Selger kunsten sin i pop-up-butikk

Førsteårsstudentene ved Prosjektskolen har åpnet en midlertidig kunstbutikk.

Studentene ved Prosjektskolen har leid et lokale på Alexander Kiellandsplass i en måned for å lage butikk. Dette er første gang Prosjektskolen gjennomfører et slik prosjekt. Studentene brukte en uke på å innrede og finne ut av hvilket konsept butikken skulle ha. Veggene ble malt grønne etter felles avstemning.


Butikkens utstillingsvindu gir en forsmak på hva studentene har å tilby. Foto Sophia Zhichkina 

Praktisk læring

Jonas Hansen, en av studentene, forteller Journalen at han og medstudentene lærer mye vesentlig under denne prosessen: 

– Hva lærer dere av dette? 

– Vi lærer om prosessen som ligger bak kunstutstillinger, og vi lærer også mye om prissettinger på kunst.

– Har dere fått solgt noe? 

– Ja, vi har solgt en del. Folk har kjøpt veldig mye forskjellig, så det er veldig kjekt. Det er jo veldig stort spenn i det som er her. Vi er jo hele førsteklasse. Da blir det mye variert.  

Ved alle kunstverkene står det små lapper med navnet og mobilnummeret til kunstnere. Numrene står der slik at interesserte kunder kan betale gjennom Vipps. Studentene bytter på å være i butikken, og de tjener kun penger dersom noen kjøper kunsten deres.

Finissage på fredag

Etter fredag 22. november stenger pop-up-butikken. Da vil det bli holdt en finissage, som på kunsterspråket betyr avslutning. Da vil det være mulighet for å kjøpe både kunst og innredning. 


Realistiske tegninger laget av Vilde Rolfsnes. Foto: Sophia Zhichkina


Her kan man prøve kunsten før man kjøper den. Foto. Sophia Zhichkina


Kunst laget av førsteårstudent Henrik Berg. Foto: Sophia Zhichkina 


Studentene stiller ut forskjellige kunstformer. Bildet viser et fotoprosjekt der fotografiet har blitt satt sammen av små bøker.  Bøkene inneholder resten av fotoprosjektet. Foto: Sophia Zhichkina 

Prosjekskolen er er en fagskole som spesialiserer seg i kunst. Studenten kan selv velge om de vil gå 1 eller 2 år. Skolen befinner seg på Keysers gate 1, midt i sentrum av Oslo.