Av
Kokk (23): – Jeg forlater et synkende skip
På flere restauranter i Oslo jobber kokkene langt utover lovlig antall timer, og de får heller ikke overtidsbetalt. Slik har det vært lenge, men hvorfor blir det aldri bedre?
Torsdag, 30 mars, 2017 - 17:10
– Jeg elsker yrket, men jeg orker ikke mer.
Det sier Gjermund Nygjelten til Journalen. Han har jobbet som kokk i Oslo i flere år, men de dårlige arbeidsforholdene gjør at han nå velger å forlate bransjen - bare 23 år gammel.
Problemer i bransjen
I en spørreundersøkelse Journalen har utført blant kokker i Oslo svarer over halvparten at de aldri, eller nesten aldri, får overtidsbetalt.
Avisartikler helt tilbake til 80-tallet viser at det har vært dårlige arbeidsforhold i restaurantbransjen lenge, men at ingen gjør noe med det.
Men hva er grunnen til at forholdene aldri blir bedre?
SE VIDEO ØVERST I SAKEN
Den hellige måned
Den hellige måned
Når solen har gått ned, samler muslimer over hele verden seg for å innta dagens første måltid sammen.
Ny utstilling: Brannen som forandret Oslo
Ny utstilling: Brannen som forandret Oslo
I år er det 400 år siden Oslo brant. En ny utstilling viser gjenoppbyggingen av byen.
Får slankesprøyter av fastlegen
Får slankesprøyter av fastlegen
Maja Cvetkovic (20) setter Wegovy-sprøyten i magen hver torsdag. Spesialist mener resept-praksisen er problematisk.
Reduserer matsvinn med gratis lunsj
Reduserer matsvinn med gratis lunsj
Matsvinnutvalget har kommet med nye forslag for å minske matsvinnet i Norge. Kirkens Bymisjonen en av dem som har igangsatt tiltak.
I trange tider fyrer nordmenn mer i peisen. Samtidig feies det færre piper enn før.