FOTO: Karoline Spanthus Bjørnfeldt

Stortinget legger til rette for internasjonal utveksling

I Stortingsmeldingen om kvalitet i utdanningen legges det stor vekt på internasjonal utveksling. Dette presiseres i den nye studietilsynforskriften under krav til studietilbudet.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 10:57

I bestemmelsen (8) står det at alle gradsstudier i Norge skal ha en kvalitetssikret ordning for internasjonal studentutveksling. Det er ønskelig at mange studenter utnytter seg av tilbudet om utveksling. 

- Her er det ennå en del arbeid som gjenstår på HiOA før man kan si seg fornøyd, men vi er godt i gang, sier Seniorveileder Bjørg Halvorsen.

Gode betingelser

Studentutveksling i Norge er politisk prioritert. Lånekassen har i senere år hatt muligheten til å kunne gi studenter bedre betingelser for å dra på utveksling.

- Norge er et lite land i en stor verden. Det er derfor viktig at vi utdanner arbeidskraft som er konkurransedyktig i en globalisert verden i stadig raskere endring. Til dette bruker Norge utdanningssystemet, sier Bjørg Halvorsen. Antallet utvekslingsstudenter vi sender ut øker stadig, legger hun til.

I årsrapporten til senter for inernasjonalisering av utdanning, blir det oppgitt at Norge sender ut 15% av sine studenter på utveksling. 

Hør hele klippet her: