Et boretslag mot ensomhet

I Friis gate 6 er det et stort fokus på felleskap blandt de 52 beboerene. Store fellesrom og felles middager binder de sammen på en måte som beboerene tar stor glede i.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 15:35


Thao Nguyen, beboer og tidligere styremedlem.
Foto: Jørgen Myhr Stokke

Det var stort oppmøte i går da det var åpent hus og spørrerunde på Friis’ gate 6. De åpnet med afrikansk peanøttgryte før en spørrerunde med beboere og arkitekten, etterfulgt av en omvisning på huset. Det var stor interesse fra både ungdom og pensjonister da de åpnet dørene tirsdag ettermiddag. Publikum var ivrige på å stille spørsmål, og det var aldri et stille øyeblikk.

I panelet satt det fire beboere og arkitekten som designet huset, som selv tidligere har bodd i huset gjennom flere år. I panelet satt blant annet Berit Waal som har bodd der i 28 år.

– Jeg er pensjonist og ønsker å bo her så lenge jeg kan. Det er en fin løsning for eldre, siden alle har fokus på å hjelpe hverandre når det trengs, fortalte hun i spørrerunden.

De tre F’ene

Grunnmuren til Borettslaget er tre F-er: fleksibilitet, frihet og fellesskap. Med stort fokus på fellesareale som blandt annet storstue, treningsrom, badstue, spill og TV rom og lekerom for de små. Nesten som en liten bygd, kjenner alle beboerne hverandre. Sammen tar de vare på hverandre, lager middag sammen, og hjelper hverandre når det trengs.

– Folkehelsa tror jeg har veldig mye å si, du føler deg ikke så veldig ensom når du bor her. Du er omringet av folk du stoler på, det er jo gode tider og dårlige tider, men det er andre typer relasjoner enn ellers når du blir kjent med folk gjennom skole og jobb.

Det sier Thao Nguyen, beboer og styremedlem i Friis Gate 6. Hun er også en del av organisasjonen Framtidsboliger som jobber for å skape flere borettslag i samme stil.