Gamle Oslo SVs gruppeleder Stian Amadeus Antonsen sier at et godt barnevern kan være forskjellen på et godt liv, et dårlig liv og ikke et liv i det hele tatt. Foto: SV.

SV vil orientere om situasjonen i barnevernet

Gamle Oslo SVs gruppeleder, Stian Amadeus Antonsen, vil orientere om situasjonen i barnevernet i bydelen Gamle Oslo.
Onsdag, 4 november, 2020 - 11:01

Bydelsutvalget ber om en grundig orientering om situasjonen for barnevernet i bydel Gamle Oslo, står det på forslaget på Oslo kommunes nettside. 

I bydel Gamle Oslo er det svært mange saker i bernevernet, og mange omfattende og alvorlige akuttsaker. Derfor har det vært ekstra viktig at de ansatte har nok tid.

– Jeg har vært i kontakt med flere ansatte i barnevernstjenesten i bydelen som forteller om at de har altfor mye å gjøre og at det er behov for flere ansatte, sier SVs gruppeleder Stian Amadeus Antonsen til Journalen. 

– Barnevernet er kanskje det viktigste sikkerhetsnettet for sårbare barn og familier, og i Gamle Oslo er det mange familier som vokser opp i trangboddhet og i vedvarende fattigdom. Dette betyr at behovet for et robust barnevern er svært høy i bydelen, skriver Antonsen i forslaget på Oslo kommunes nettside. 

Et bedre barnevernstilbud 

Gamle Oslo Venstres gruppeleder, Jens Kristian Øvstebø, synes at dette er et bra forslag. 


Jens Kristian Øvstebø (V) er for forslaget. Foto: Atle Bekken. 

– Det er er viktig å belyse problematikken rundt barnevernet, spesielt under koronapandemien, sier han til Journalen. 

Øvstebø mener at det er bra at så mye som mulig av prosesser i etater som barnevernet blir belyst. 

– Dette er for å sikre at den viktige jobben barnevernet gjør blir fulgt opp på en rettferdig og korrekt måte som mulig, sier Øvstebø. 

– Jeg håper vi får resultater i form av informasjon fra bydelsdirektøren og til slutt et bedre barnevernstilbud, avslutter han. 

Pandemien har gjort situasjonen vanskelig 

Miljøpartiet de grønne støtter også denne saken som SV fremmer. 

Gamle Oslo MDGs gruppelder, Tuva Løksa mener at barnevernet er et av de viktigste områdene bydelen har ansvar for. 

– For at vi folkevalgte i bydelen skal kunne styre dette på en god måte og gjøre endringer når det trengs, er det viktig at vi har god oversikt over situasjonen, sier Tuva Løksa. 

– Det har vært et spesielt år og pandemien har gjort situasjonen vanskeligere for mange familier som var sårbare fra før. Derfor er det fint å følge utviklingen litt lettere nå, fortsetter hun. 

Heierna-kampanjen

Over hele landet har barnevernsansatte hatt en kampanje for å få flere ansatte, kjent som Heierna-Kampanjen. 

– Jeg deltok i januar med en appell foran stortinget, i en markering i regi av Heierna-kampanjen, sier Stian Amadeus Antonsen. 

De sosiale problemene vi hadde i utgangspunktet har blitt forsterket som følge av koronarestriksjoner.

– Mange barn, unge og familier har fått mindre kontakt med offentlige omsorgspersoner, sier Antonsen. 

Antonsen avslutter med at begrensninger på fritidsaktiviteter og lavterskel helsetilbud  også vil kunne få konsekvenser for sårbare familier. 

Emneord: 
Tags: