Befolkningen reagerer på skyhøye strømpriser: - Vi har kjøpt inn mer ved!

Turid Granheim Bøhn merker godt at strømregningen har blitt dyrere de siste månedene. Stortingsrepresentant i Senterpartiet Ole André Myhrvold er helt klar på at SP må iverksette kraftfulle tiltak for å redusere strømregningen.
Mandag, 8 november, 2021 - 13:34

Turid Granheim Bøhn bor i et rekkehus i Nittedal. Strømregningene til Bøhn har pleid å ligge på 500kr om sommeren og ca 1000kr på vinteren, men nå er de oppe i en 1000kr på sommeren og 1500kr på vinteren. Selv om de bruker varmeovnene mindre nå enn før er strømregningen fortsatt dyrere enn den pleier. Til vanlig bruker de ca 10 000kr i året på strøm, nå er det mye høyere.

– Vi har begynt å kjøpe mer ved for å fyre i ovnen, og når sola står på så er vi flinke på å skru ned varmen, forteller Bøhn.


SPARER STRØM: Turid fyrer med ved i blant for å spare litt strøm. FOTO: Jenny Marie Sveen

Bøhn og mannen hennes har ikke mye ekstra utgifter i måneden ellers, så for de går det greit at strømregningen er noe høyere. Bøhn synes det er utrolig positivt at regjeringen vil gi høyere bostøtte til de som trenger det mest igjennom denne perioden som er utrolig vanskelig for mange.

– Det er virkelig fint at barnefamilier og eldre med minstepensjon får høyere bostøtte, sier Bøhn.

Mange sliter

Men det er mange som sliter med å få ting til å gå rundt, å nå får de enda dyrere strømregninger. Nå vil Senterpartiet sammen med Regjeringen få en ekstra krisepakke som vil gi de som trenger det litt ekstra i bostøtte.


NYE TILTAK: Stortingsrepresentant Ole André Myhrvold er for at regjeringen setter inn nye tiltak med tanke på høye strømpriser

Stortingsrepresentant for Senterpartiet Ole André Myhrvold skriver i en e-post til Journalen:

– Regjeringen har foreslått en ekstra utbetaling til mottakere av bostøtte i områdene med høyest strømpriser, og denne utbetalingen skal gjøres i november.

Andre tiltak

Ole André Myhrvold skriver også at regjeringen vil utforme flere kraftfulle tiltak for å redusere høye strømkostnader, som inkluderer lavere avgift på elektrisk kraft, økt bostøtte, geografisk prisutjevning av nettleie, styrkede forbrukerrettigheter og økt produksjon av norsk kraft. 

Myhrvold understreker at disse tiltakene ikke blir fullført over natten, men at det kan ta litt tid.

Ny Retning

I forrige regjering var det mye økning på elavgiften, og forslag om et liberalisert energimarked. Det ble åpnet for å bygge private utenlands kabler, som senere ble stanset i stortinget.

Den nye regjeringen jobber for å få en ny retning innen energipolitikken. Myhrvold legger til at regjeringen skal ha kontroll med energiressursene og hvor vi skal ta sosiale og geografiske hensyn til folk og industri.