Buffeten til Sabrura på Valkyrien ved Majorstua. Foto: Brede Bremnes-Gilje
SPARETIPS

Disse plassene gir studentrabatt

Rekordhøye matpriser gjør at folk blir mer oppmerksom på å spare der man kan. Her er noen plasser som tilbyr rabatt for deg som er student.
Mandag, 17 oktober, 2022 - 22:13

Som student kan det være vanskelig å få økonomien til å gå rundt. Journalen har derfor tatt runden rundt i Oslo for å finne spise- og drikkeplasser som kan tilby rabattert mat for deg som gjerne vil spare der du kan. 

Starbucks


Starbucks kan by på mer enn én type matbit. Her er det mye fristende. Foto: Brede Bremnes-Gilje

På Starbucks snakket Journalen med ansatt Amanda Reitan (26). Hun kan fortelle at hos alle Starbucks-cafeer får man 15 prosent rabatt på alt ved å vise gyldig studentbevis. 

– Rabattene blir tatt i bruk ofte, spesielt av de som setter seg ned i lengre perioder for å lese eller jobbe med studiearbeid, sier Reitan. 


Reitan og hennes kollega er fornøyde med studenttilbudene de tilbyr. Foto: Brede Bremnes-Gilje

Reitan bemerker også at det er flere som benytter seg av rabattene nå sammenlignet med ifjor. Hun tror sammenhengen kan ha mye med de økte prisene i samfunnet, og en kollektiv større bevissthet på pengebruk. 

 

La Baguette


Folk i farta kjøper en matbit fra La Baguette på Oslo S . Foto: Brede Bremnes-Gilje

Bakstkjeden “La Baguette” har også rabatter som en sulten student i farta kan ta i bruk. Ansatt Anna Andersen (36) forteller at de tilbyr 20 prosent rabatt på hele menyen, for studenter. Så enten om man trenger en kjapp lunsjbaguette, eller et sted å sitte for å ta en kaffe, får man 20 prosent avslag. 

– Likevel er det ikke så mange av kundene våre her som er studenter, sier Andersen.


Mange fristelser hos La Baguette. Foto: Brede Bremnes-Gilje

Hun forteller at det dog blir gitt ut studentrabatt flere ganger daglig, og synes det er et godt tilbud ettersom studenter ikke alltid er dem som har best råd.

Sabrura - Sticks & Sushi


Sabrura som ligger i Valkyrien på Bogstadveien Foto: Brede Bremnes-Gilje

Journalen snakket også med restaurantkjeden “Sabrura Sticks and Sushi.” De forteller at de kan tilby studenter 10 prosent rabatt på hele menyen. Simen Dalstein (32) er ansatt ved Sabrura, og forteller at en stor andel av kundene deres er studenter.


Ansatt Simen Dalstein (32) svarer Journalen foran buffeten. Foto: Brede Bremnes-Gilje

– Særlig buffeten er populær blant de unge, og mange kan sitte i flere timer mens de arbeider med skolearbeid, sier Dalstein. 


Noe av maten Sabrura tilbyr på buffeten. Foto: Brede Bremnes-Gilje

Han legger også til at det studenter kanskje ikke alltid kan ta seg råd til sushi, men at det hjelper på med en liten rabatt når man først gjør det.