Her skal modulhusene på Oppsal bygges. Foto: Oliver B. Ivanowitz

Midlertidig modulhus for Ukrainske flyktninger

Oppsal i bydel Østensjø skal få 34 midlertidige modulhus for Ukrainske flyktninger.
Mandag, 7 november, 2022 - 09:34

Vårt Oslo skriver at Oslo Kommune vedtok i mars at de skal bosette 2000 flyktninger. De skriver også at det er den ukrainske arkitekten Artem Surgai som skal stå for ingenøringen.

Surgai forteller til Vårt Oslo at han vil ferdigstille modulhusene så fort som mulig.


Byggeprosessen har begynt. Foto: Oliver B. Ivanowitz

Har blitt bukt som midlertidig studentbolig på Kringsjå

Boligbygg som Surgai jobber for, kjøpte flere av disse modulbyggene av Studentsamskipnaden tidligere denne sommeren, skriver Vårt Oslo. Planen er at moulbyggene skal stå som bolig for flyktninger i 2 år.

Surgai forteller i en pressemelding at han tror at modulbyggene vil stå ferdig i februar 2023, men at det avhenger av leveranse fra strøm og fiberleverandører. Samarbeidet er ellers effektivt blant de involverte etatene i kommunen. Modulhusene skal bestå av 2 etasjer og 34 boenheter.

Veldig sentralt på Oppsal

Plasseringen til de midlertidige modulusene er ganske sentralt på Oppsal. Det tar  2 minnuter å gå  til T - banen og bussholdeplassen er rett over gata, sammen med Oppsal Senteret. Det er en UNO X og en bilvasker rett ved, og det tar 15 minutter å gå til Østmarka, og 25 minutter til fuglereservatet ved Østensjøvannet.

Mange ønsker de velkommen, men flere er skeptiske

Mats Kjørstad sier at det går bra at de bygger boenheter på Oppsal.

– Det gjør meg ingeting at de bygger det her, sier Kjørstad.

Christopher Uno Lavsson forteller at det er delte meninger om at det skal komme ukraisnske flyktninger till Oppsal. Han sier at det er folk som ønsker dem velkommen, akkurat som han.


Christopher Uno Lavsson er en av de som bor på Oppsal som ønsker de Ukrainske flyktningene velkommen. Foto: Oliver B. Ivanowitz

– Jeg tenker at det er greit at boenhetene er her akkurat nå, så lenge de ikke skal bli regulert til noe annet, sier Lavsson.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavsson forteller at det virker som at det er en del som kanskje har en mentalitet, der de mener at flyktningene skal ha et sted å være, men ikke i sin bakgård.

Det er en som legger inn en kommentar om at noen av de som bor i blokka ved siden av der det bygges, er redd for at modulbyggene skal bli for høye.

Emneord: