På tirsdag hadde flere barn kledd seg ut i forbindelse med årets feiring av halloween. Foto: Sander Moen Johansen

Politiet er fornøyd med årets feiring

Politiet var tidlig ute med forebyggende tiltak, og årets feiring av halloween holdt seg rolig i hovedstaden. Gunhild Wise, som bor på Grünerløkka, synes det er bra.
Onsdag, 1 november, 2023 - 16:09

I Oslo ble fjorårets feiring av Halloween preget av ungdom som kastet egg og stein. Politiet er fornøyde med at årets feiring gikk roligere for seg.

– Det var en mindre aktiv Halloween enn forventet, og politiet fikk ikke melding om noen alvorlige hendelser, sier Oslo politidistrikt.

Viser til forebyggende tiltak

Oslo politidistrikt forteller at Enhet øst var tidlig ute med å kontakte skoler og ungdomsklubber, med et ønske om å samle aktiviter til én kveld. 

– I fjor så vi at tiden rundt Halloween ble strevsom fordi flere arrangementer var spredt utover.

De peker også på trygge voksene og foreldre som følger med som en årsak til årets rolige feiring.

– Synes det er bra

Gunhild Wise bor på Grünerløkka, og synes det er bra at feiringen ble gjennomført på en roligere måte enn i fjor.

Barna til Wise feirer ikke lenger Halloween, men hun husker hvordan det pleide å foregå hos dem.

– Da var det å kjøpe kostyme, gå knask eller knep og kanskje ha en fest, sier hun.


Gunhild Wise tror årets feiring av Halloween gikk roligere for seg fordi det ikke var i en helg. Foto: Sander Moen Johansen

Selv om feiringen i år gikk rolig for seg, har Wise tidligere opplevd mindre hyggelige Halloweenkvelder. Da hun bodde i enebolig var det tilfeller der det ble kastet egg.

Kan bli anmeldt

Oslo politidistrikt viser også til tidligere hendelser der eldre ungdom har stjålet godteri fra yngre barn. I fjor ble det også kastet egg på biler, busser og butikker. 

– Det å kaste stein og egg er ulovlig, og regnes som skadeverk. Det er noe man kan bli anmeldt for, sier Oslo politidistrikt.

Emneord: