Oslo Medisinske Pikekor synes 1.desember er den perfekte julekonsert dato. Foto: Hanna Horsberg Standal

Oslo Medisinske Pikekor vil synge julen inn i Sagene kirke

Studentkoret Oslo Medisinske Pikekor arrangerer julekonsert i Sagene kirke den 1.desember og garanterer julestemning.
Mandag, 27 november, 2023 - 10:26

Jentekoret fra det medisinske fakultet med 40 jenter fra utdannelser som tannlege, ernæring og medisin, har store forhåpninger om å gi Oslo julesteming med deres konsert i Sagene kirke den 1.desember. At konserten faller på nettopp denne datoen er heller ikke en tilfeldighet. 

– Vi synes at det er en veldig fin start på adventstiden. Det er viktig å ha noe som gjør at du føler “nå er det jul!”, forteller Elise Skimmeland.

Skimmeland har vært medlem av pikekoret siden høsten 2022. Da var hun på hennes andre år av medisinstudiet. Men hadde hun kunnet gjort det om, så hadde hun startet mye før. 

– På konserten kan du forvente å høre klassiske julesanger så du helt klart kommer i julestemning. Vi kan love julebjeller og julelys, og så har vi tenkt oss å synge noen kjente julesanger med en liten tvist, forteller Emma Goffeng.

Goffeng er leder av Oslo Medisinske Pikekor, og har vært en del av styret de siste 3 år. 

– På julekonserten i fjor solgte vi over 400 billetter, forteller Goffeng. 

– Så jeg ville anbefalt å være der i god tid. Dørene åpner 18:15 og konserten starter 19:00, fortsetter Skimmeland. 

Når det kommer til nivået på pikekoret, forteller de at det musikalsk sett ikke startet ut med å være så vanskelig å bli med i koret. Men fordi det er så talentfulle jenter som søker, så har nivået bare økt og økt for hvert år. Dette kan gjøre det vanskelig for nye søkere å matche nivået. Men målet er å skape en balanse hvor de både tar inn folk som er flinke musikalsk men også jenter som kan bidra til det sosiale. 

– For det er litt det sosiale som bærer koret, forteller Goffeng. 

– Men kom og se på, for å starte adventstiden din på beste vis. Så håper vi at man går derfra med gåsehud, avslutter Goffeng. 

 

Emneord: