Niklas Johansson (41) jobber som COO hos Maaemo, og bor på Holmlia. Foto: Amanda Helseth

Slik oppleves det å bo på Holmlia

Media har gitt et feil bilde av hvordan det er å bo på Holmlia. Beboerne anbefaler stedet.
Torsdag, 2 november, 2023 - 15:10

I lang tid har media fremstilt Holmlia som et farlig sted. De viser nesten bare det farlige gjengmiljøet, slik som i denne NRK-artikkelen. Dette er ifølge Niklas Johannson (41) med på å stigmatisere området. 

– Holmlia er en ekstremt undervurdert plass. Jeg har bodd der i åtte år med familie og to barn. Det er et fantastisk sted å bo. 

Johansson har tidligere bodd på Grünerløkka og Grønland. Han er åpen om at han hadde forutinntatte holdninger om Holmlia før han flyttet dit. Dette var mye på grunn av sakene som er skrevet om i media. 

– Da vi var på visning, og så det grønne området, som kun er 5 minutter fra Hvervenbukta, fikk jeg et helt annet syn på Holmlia. Mine tidligere antakelser om området stemte ikke i det hele tatt, forteller Johansson. 


Ida Cecilie Juhasz (32) er instruktør ved Lia treningssenter på Holmlia. Foto: Amanda Helseth 

Johannson er ikke den eneste som føler på stigmatiseringen. Ida Cecilie Juhasz (32) mener at Holmlia alltid har vært beryktet for å være et farlig sted.

– Jeg har fått besøk av venner fra andre steder i Oslo, som har stilt spørsmål om hvordan det egentlig er å bo på Holmlia. Alle har vært positivt overrasket da de har kommet hit å sett hvordan det er, forteller Juhasz. 

Juhasz sier at hun bor i en leilighet i et grønt område, med fin utsikt mot byen. Naboene er veldig hyggelige, og hun mener at felleskapet på Holmlia er helt unikt. 

Mange ulike aktiviteter og tilbud

Ove Bevolden (72) har bodd på Holmlia siden 1983. Han er festivalsjef for Vær stolt festivalen, og kan fortelle at det stadig kommer nye organisasjoner i området som arrangerer ulike arrangementer. Han mener at dette er noe media burde legge større vekt på.  


Ove Bevolden (72) er festivalsjef for Vær stolt festivalen på Holmlia. Foto: Amanda Helseth

Juhasz er helt enig med Ove, og forteller at de har alle mulige tilbud. Dette innebærer svømmehall, treningssenter og mange ulike butikker. Hun vil fortsette å bo her i lang tid fremover. 

 

Emneord: 
Tags: