Foreldre sier de fikk lite informasjon om voldshendelser som oppsto i skolegården. Foto: Vibber2000/ Wikimedia Commons.

Åpner tilsyn ved Bjørnsletta skole

Statsforvalteren har bestemt å føre tilsyn etter varsler fra bekymrede foreldre.
Mandag, 19 februar, 2024 - 14:15

– Det gjør det ekstra frustrerende å ikke bli tatt på alvor når man melder fra om en rekke konkrete og alvorlige episoder. Når det i tillegg meldes fra flere foreldre og direkte til ledelsen er det nesten uforståelig at skolen ikke tar tak i det, sier en av foreldrene Avisa Oslo har snakket med.

Skolens rektor, Johanna Lervik, har uttalt til avisa at skolen i de seneste årene har prioritert arbeidet mot mobbing og krenkelser. Hun sier at tilbakemeldingene skolen får blir brukt til å videreutvikle arbeidet.

Likevel mener foreldrene at de ikke blir hørt og at rom for dialog er usannsynlig. Flere av dem har tatt saken i egne hender og kontaktet psykologer og hjelpetjenester.

Bjørnsletta skole har blitt varslet om til Utdanningsetaten fem ganger i 2023. Tre av henvendelsene er foreldreredigerte e-poster som gjelder skolemiljø og forhold på skolen.

Statsforvalteren har på nyåret informert Oslo kommune og Bjørnsletta skole at tilsyn har blitt åpnet. Tilsynet blir basert på en totalvurdering. Avisa Oslo opplyser at Statsforvalteren tidligere har kritisert skolen for å ha ventet for lenge med lovpålagte krav når foreldre har meldt inn 9A-saker.