Thale (8) fra Halden har tatt med seg mamma og bestemor inn til Oslo for å besøke Bymuseet i vinterferien. Foto: Iben Eline Strømme

Bymuseet ønsker barnebesøk

Bymuseet på Frogner i Oslo arrangerer vinterferieaktiviteter for barn og unge.
Mandag, 26 februar, 2024 - 09:12

– En av de viktigste målgruppene våre er jo barn og unge. 

Det sier Janne Andresen, som jobber her på Bymuseet. Hun forteller at de ønsker å tilby kulturopplevelser til alle barn og unge i Oslo, og at de derfor har gratis inngang for alle under 26 år. 


 Janne Andresen forteller at de vil fokusere på familieaktiviteter, ettersom de minste barna må ha med seg en voksen. Foto: Iben Eline Strømme

– Det er jo mange barn som er her i Oslo i vinterferien, og i feriene generelt, og det er viktig at de har tilbud om morsomme aktiviteter de kan gjøre, sier hun videre. 

– Vi har vært så heldige at vi har fått midler fra Sparebankstiftelsen til å lage et kreativt verksted. 


Bak den grønne veggen befinner det kreative verkstedet seg. Her inne kan barn male, tegne og lage snølykter. Foto: Iben Eline Strømme

Mathilde Leegaard har i dag ansvaret for verkstedet, og forteller at det har kommet mange barn innom. 

– Det er fint at barn kan komme hit og være kreative, og ikke minst at de kan kombinere museumsturen med å gjøre noe gøy, sier Leegaard. 


Mathilde Leegaard (17) synes det er viktig at barna lærer om Oslo sin historie. Foto: Iben Eline Strømme

– Det mest populære blant barna i dag har vært å lage kollasjer, men mange har også bare malt og tegnet. Snølyktene er også populære. 


Gjennom midlene Bymuseet har fått, har de kjøpt inn masse utstyr barna kan bruke til å være kreative. Foto: Iben Eline Strømme

– Meningen er at det kreative verkstedet skal videreutvikles og brukes videre. Vi har alt mulig her, vi kan trykke, tegne og male. Også har vi både stoff, garn og symaskin, sier Andresen. 

Museet har også en rebus barna kan løse, der de skal gå rundt på museet og finne svar på spørsmålene. Når de har løst den får de en premie. 

Thale på 8 år forteller at hun synes museet er spennende, og at hun nå skal lage et maleri til venninnen sin. 


Thale forteller at venninnen er bortreist i ferien, og at det derfor er fint at hun kan komme hit istedet for å bare sitte hjemme. Foto: Iben Eline Strømme

– Det skal bli en lekeplass, forteller Thale. 

– Jeg synes det er et veldig ålreit tilbud. Vi søkte på ting å gjøre i vinterferien i Oslo, og så dukket dette opp, sier Thales bestemor, Lise. 

Oslo museum er et kulturhistorisk museum, der Bymuseet er ett av de fire forskjellige museene. Her på Frogner holder Bymuseet og Teatermuseet til, mens man på Grønland finner Interkulturelt museum, og på Arbeidermuseet på Sagene. 


Andresen forteller at det i år har vært 17 000 barn og unge innom de fire arenaene, og at det har vært flest på Bymuseet. Foto: Iben Eline Strømme

– Vi får innom barn helt fra barnehagealder og opp til videregående. Det er alltid barneaktiviteter på minst ett av museene, avslutter Andresen.