Dommen falt i dag i saken som er omtalt som ubegripelig. Illustrasjonsfoto: Andreas Haldorsen (CC BY-SA 4.0 Wikimedia)

Dom i særdeles grov sak

En 32 år gammel mann ble onsdag i Hordaland tingrett dømt til 9 års fengsel for mishandling av sin syv år gamle sønn.
Torsdag, 14 mars, 2024 - 13:08

Det fremgår av dommen som ble avsagt onsdag formiddag, ifølge VG. Mannen ble også dømt til å betale 300 000 kroner i erstatning til sin nå åtte år gamle sønn, i tillegg til at mannen er ilagt kontaktforbud på ubestemt tid.

Bistandsadvokat May Britt Løvik sier i et intervju til VG at dette er en særdeles grov mishandlingssak.

– Jeg kan ikke se at vi har sett noe lignende i Norge noen gang, sier Løvik.

Skader som hos torturofre

Rettsaken har pågått siden 12. februar i år, etter at den da syv år gamle gutten ble funnet skadet og fastbundet i en leilighet i Bergen sommeren 2022.

Ifølge tiltalen har mishandlingen bestått av både fysisk og psykisk vold, og blant annet skal faren ha nektet sønnen å få sove, å få mat og drikke og å gå på toalettet. Sakkyndige har ifølge VG uttalt at skadene gutten har fått ligner det man ser hos torturofre.

I tingretten ble det lagt fram bildebevis av guttens skader, som er tatt med farens mobiltelefonen. Retten bestemte på bakgrunn av det grove innholdet at pressen som var tilstede, ikke fikk lov til å beskrive hva bildene skal ha vist.

For tidlig å ta stilling til ankespørsmålet

Aktor Asbjørn Onarheim mener at dommen grundig beskriver alvoret i saken. Onarheim ba om ti års forvaring for den mishandlingstiltalte faren, men fikk ikke medhold i retten. Han sier det er for tidlig å si om påtalemyndigheten vil anke saken. 

– Det ble ikke forvaring, men det er velbegrunnet hvorfor dommeren faller ned på tidsbestemt straff, sier Onarheim til VG.

Emneord: 
Tags: