Politiet i Agder mener å ha kommet frem til dødsårsaken. Illustrasjonsfoto: Daniel DeNiazi (Flickr: CC BY-SA 2.0)

Funnet dødsårsaken

Politiet i Agder har nå mottatt endelig obduksjonsrapport.
Onsdag, 13 mars, 2024 - 15:09

Politiet opplyser i dag at Agder politidistrikt har fått obduksjonsrapporten etter det mye omtalte dobbeltdrapet i høst. 

Onsdag 27. september 2023 ble en 42 år gammel mor og hennes 8 år gamle datter funnet døde i Vågsbygd i Kristiansand. 

– På bakgrunn av de sakkyndige rapportene og annen etterforskning er politiet av den oppfatning at begge ble drept i sin egen bolig der de ble funnet 27. september i fjor. Vi mener at drapene er begått om morgenen og at siktede kom til boligen i forkant av drapene, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Videre fremlegger politiet at obduksjonsrapporten viser at de to avdøde ble utsatt for vold og dermed døde av de påførte skadene.

I pressemeldingen kommer det frem at politiet har beslaglagt det de mener er drapsvåpnet. Pedersen forteller at politiet ikke ønsker å kommentere saken ytterligere eller gå inn på detaljer av hensyn til etterforskningen som gjenstår og de pårørende tilknyttet til saken. 

En siktet 

Det er kvinnens mann og åttåringens far Alwan Ahmed Alawneh som er siktet i saken, skriver NRK i sin artikkel. 

Politiinspektør Pedersen forteller at det samlede bevisbildet i saken gjør at de mener det er rett gjerningsperson. 

Alawneh ble funnet omkommet i sjøen utenfor Kristiansand oktober i fjor, kort tid etter dobbeltdrapet fant sted.

– Som følge av at den siktede er avgått med døden, vil det ikke bli noen hovedforhandling mot ham. Saken vil bli oversendt til Statsadvokaten som vil ta den endelige påtaleavgjørelsen i saken, sier Pedersen avslutningsvis i dagens pressemeldingen.

 

 

Emneord: