Lysmarkering utenfor Eidsvolls Plass, arrangert av Moriabevegelsen. Foto: Rikke Løe Hovdal

Lysmarkering for barna på flukt

Søndag kveld 28. november stilte Moriabevegelsen seg utenfor Stortinget. De forteller at flyktning situasjonen har eskalert seg, og at flere barn er på flukt i Europa.
Mandag, 29 november, 2021 - 11:25

For et år siden hadde Moriabevegelsen lysmarkering utenfor Eidsvoll Plass for hvert barn i de greske flyktningleirene. Christina Grefsrud-Halvorsen som er frivillig i Moriabevegelsen, forteller at situasjonen har forverret seg. Samme dag som i fjor, søndag kveld 28. november, arrangerte Moriabevegelsen lysmarkering for alle barna som er på flukt i Europa. 

Under lysmarkeringen var det appeller av blant annet Birgitte Linge, generalsekretær i Redd Barna. Samfunnsdebattant og influenser, Kristin Gjelsvik, var konferansier under markeringen. Det var sang og musikk av Erlend Ropstad og Iselin Shumba, i tillegg til andre innslag. Mange var samlet rundt Eidsvolls Plass, for å vise sitt engasjement. 


Mange deltakere var samlet under lysmarkeringen ved Eidsvolls Plass. Foto: Rikke Løe Hovdal

Vil rette oppmerksomheten


Generalsekretær i Redd Barna, Birgitte Lange holdt sin appell under lysmarkeringen. Foto: Rikke Løe Hovdal

Generalsekretæren i Redd Barna Birgitte Lange, talte under lysmarkeringen søndag kveld. Hun ønsker å rette oppmerksomheten som er knyttet til flyktning-situasjonen i Europa. Hun forteller om mennesker som ikke har tak over hodet, som ikke får helsehjelp eller medisiner, og at det er barn som er på flukt. 

– Det er kaldt i Oslo, det er kaldt andre steder i Europa og det er mange mennesker på flukt, som hverken får mulighet til å søke asyl eller som får den nødvendige humanitære hjelpen, sier Birgitte Lange.

Journalen spurte Birgitte Lange om hun var spent, før arrangementet begynte.

– Ja, det er jo første søndag i advent. Jeg gikk akkurat forbi Frelsesarmen sin julegrantenning på Universitetsplassen, hvor det er masse mennesker. Jeg forventer ikke at det kommer like mange mennesker hit, men det er viktig for oss å markere dette og ikke glemme flyktningene som befinner seg rundt om i Europa, forteller Birgitte Lange. 

Human flyktningpolitikk

Christina Grefsrud-Halvorsen har vært frivillig i Moriabevegelsen i omtrent to år. Hun forteller at Moriabevegelsen håper på en mer human flyktningpolitikk, og ikke minst barnepolitikk i Europa.

– Den situasjonen som er nå er helt uholdbar, sier Christina Grefsrud-Halvorsen.

 

 

 


Erlend Ropstad bidro med sitt musikalske talent under lysmarkeringen. Foto: Rikke Løe Hovdal