– Urkvinner diskrimineres av mediene

Selv om over halvparten av befolkningen i Guatemala tilhører urbefolkningen, slipper mayakvinnene i liten grad til i mediene.
Mandag, 23 mai, 2011 - 14:05


Kirsten Mellin-Olsen har vært i Guatemala en rekke ganger. Gjennom sitt arbeid i kvinnegruppen til Latin-Amerikagruppene, har hun jobbet tett med kvinner fra urbefolkningen i landet. Mellin-Olsen synes det er synd at journalistene ikke lar kvinnene få mer plass i mediene.

– De slipper ikke til slik de burde. Dersom urkvinner får mediedekning, blir de som oftest fremstilt som ofre, forteller Mellin-Olsen.

Mellin-Olsen har vært i Guatemala flere ganger. Hun er medlem av kvinnegruppen til Latin-Amerikagruppene. Foto: Jannicke Møller Andersen

Få journalister representerer urbefolkningen i Guatemala. Det tror Mellin-Olsen også er hovedgrunnen til at journalistene ikke er intresesserte i å lytte til urkvinnene.

– Flesteparten av journalistene er ikke mayaer, og da har de heller ikke det samme ståstedet som urkvinnene. Det er nok derfor de ikke slipper til, tror Mellin-Olsen.

Se filminnslaget med Kirsten Mellin-Olsen her.