EM i år arrangeres i Tyskland Foto: Rawpixel (CC0 1.0 DEED)

– Vi var litt bekymra i starten

Norge vant første EM-kamp mot Polen 32-21.
Fredag, 12 januar, 2024 - 11:21

Torsdag vant Norge sitt første gruppespill i EM 2024. Kampen mot Polen endte 32-21. De norske håndballherrene har vunnet de siste åtte kampene mot Polen.

Veteranspillere Sander Sagosen (28) og Torbjørn Bergerud (29) utmerket seg. Sagosen ble toppscorer med seks mål og banens beste ble Bergerud.

Tekniske feil

Dagens kamp starter slapt fra de norske herrene med flere tekniske feil.

– Vi var litt bekymra i starten der, sier TV3-kommentator Kristian Kjelling.

Ett minutt inn i kampen, skjer første feil da Norge mister ballen til Polen, og de scorer kampens første mål. Etter det følger flere feiltrinn. I løpet av kampens tre første minutter scorer Polen på straffe, og stillingen blir 3-0.

Tar ledelsen

Etter fire minutter scorer Sebastian Barthold Norges første mål, og Norge skjerper spillet. Etter åtte minutter er stillingen 4-4. Deretter scorer Barthold, og Norge leder resten av kampen.

Stillingen blir 15-10 til Norge etter første omgang.

Godt forsvar

– Jeg er fornøyd og letta, sier trener Jonas Wille til TV3.

Han sier det var bra forsvarsmessig, men hakkete offensivt.

Sagosen forteller til TV3 at seieren kom takket være godt keeperspill og forsvar.

– Vi beholder roa. Vi vet at vi skal kjempe oss sakte med sikkert frem, sier Sagosen.

Rødt kort

Fem minutter før kampens slutt var det et avkledningsforsøk på Henrik Jakobsen som førte til et direkte rødt kort til Michal Olejniczak, som tidligere hadde fått to 2-minuttere og måtte av banen.

Totalt ble det én 2-minutter til Norge og fire til Polen.

Arrangeres i Tyskland

EM i år avholdes fra 10. januar til 28. januar. Turneringen spilles i Tyskland, som arrangerer EM første gang for herrene. Det er 24 land som deltar, med fire lag i hver gruppe. Norge skal møte Færøyene (13. januar) og Slovenia (15. januar) senere i gruppespillet.

Forrige EM endte med en femteplass for herrene.