Ifølge Henrik Horn i Økokrim startar saken i Oslo tingrett mai 2024. Varigheten er fem uker. Foto: Petter Sommer.

To menn tiltalt for grovt bedrageri

Økokrim har tatt ut tiltale mot mennene for bedrageri på 47 millioner. Foreningen til mennene mottok tilskudd fra utenriksdepartementet og klima- og miljødepartementet.
Onsdag, 13 mars, 2024 - 15:07

– Bedrageriene mot departementene er omfattende. Denne type kriminalitet bidrar til å undergrave bistandsarbeidet i Norge og svekke vårt tillitsbaserte system, sier påtaleansvarlig og statsadvokat i Økokrim, Henrik Horn.

– Gjennom etterforskningen er det avdekket at mange millioner av tilskuddsmidlene ikke var brukt, til tross for at foreningen løpende opplyste departementene om at alle pengene var brukt. 

Mener den ene mannen er uskyldig

Fredrik Berg, som er forsvarer for en av de tiltalte, sier i en kommentar til NRK at klienten avviser anklagen om bedrageri.

– Min klient hevder at både utenriksdepartementet og klima- og miljødepartementet har bestilt og fått levert et omfattende arbeid av høy kvalitet. På bakgrunnen av dette er anklagene om at departementene skulle vært bedratt feil.

– Vi kommer til å argumentere og bevise dette i retten og har derfor ikke flere kommentarer i dag, sier Berg i et intervju med NRK.

Ifølge Henrik Horn i Økokrim starter saken i Oslo tingrett i mai. Varigheten er fem veker, melder NRK.

Emneord: 
Tags: