Kortsvindeldom faller i dag

Svindlertiltalte Philip Holst-Cappelen skal ha vært hovedmann i den såkalte Plastic fantastic-saken der finanselite og banker er blitt svindlet for drøye 12 millioner kroner. I morgen avsies dommen i Oslo tingrett.
Mandag, 14 mars, 2011 - 13:27


16 menn er tiltalt i det som omtales som den store Plastic fantastic-saken. Mennene skal ifølge tiltalen blant annet ha opprettet kontoer i andres navn, stjelt kredittkort fra finanskjendiser og svindlet til seg alt fra datautstyr og taxiturer til tyveri av øl på ICA. Det samlede beløpet skal være på 12,2 millioner kroner, mens 8, 4 millioner kroner skal være forsøkt svindlet.

Rettssaken pågikk fra oktober til desember i 2010, men den antatte hovedmannen Philip Holst-Cappelen møtte ikke opp og ble etterlyst av politiet. I februar i år ble han arrestert i Spania, meldte den svenske avisa Expressen.

Holst-Cappelen, som tidligere het Philip Segval Bergesen, ble i 2002 dømt til fire og et halvt års fengsel og dømt til å betale 21 millioner kroner i erstatning til ofre i 120 straffbare forhold, melder Dagbladet. I sin første fengselspermisjon rømte han.

Holst-Cappelen er blant annet tiltalt for å ha brutt seg inn i finanskjendisers garderobeskap på SATS og Elixia og stjelt bankkort, kontanter og id-kort. Han skal også ha forledet en rekke banker til å utbetale større pengebeløp i navn han utga seg for å ha. Påtalemyndighetene mener Holst-Cappelen og de 15 medtiltalte skal ha vært en del av et kriminelt nettverk med den hensikt å skaffe seg verdier gjennom bedrageri.

Saken oppdateres.

Emneord: