Ap går for 105 år i Skedsmo

Etter et spennende valg i Skedsmo var det Arbeiderpartiet som trakk det lengste strået.
Tirsdag, 13 september, 2011 - 02:14


- Dette er det beste valget vi har gjort på 30 år! sier Tore Olsen Pram, leder for Ap-styret i Skedsmo.

-Jeg har aldri sett maken til engasjement.  Dette kan vi takke grassrota for, fortsetter han, før jublen bryter løs i Lillestrøm rådhus.

Ole Jacob Flæten (t.h) og Tore Olsen Pram leser opp valgresultatene til sine entusiastiske partikollegaer. Foto: Tine Eide

 

Allerede klokken 21 var det tydelige tegn på hvilket parti som ville gå av med seieren. Ved opptellingen av forhåndsstemmene viste det seg at 40,9 %  av stemmene gikk til partiet. Dermed kan Ap legge fire nye år til sin allerede 101 år lange historie i Skedsmo kommune.

- Jeg hadde troen på at dette vil gå bra. Jeg har hatt den gode følelsen ved hvert valg, og det har hittil vært riktig, sier avtroppende ordfører i Skedsmo, Anita Orlund.

Ordførerpinnen gir hun videre til Ole Jacob Flæten. Hvorvidt han blir ordfører eller ikke, avgjøres etter hvert som kandidatene i kommunestyret skal fordeles.

- Jeg er lettet på partiets vegene. Jeg forstår at Ap gjør et godt valg. Høyre også. Men jeg tørr ikke helt å slippe jubelen løs ennå, sier Flæten.

Ny generasjon

- Forhandlingene får vi til. Dette skal vi klare, utbryter Flæten smilende. 

 Arbeiderpartiets ordførervegg vil mest sannsynlig utvides med nok en partifelle. Foto: Tine Eide

Også Pram, leder for Ap-styret, er henrykt.

- Det er en ny generasjon av politisk aktive som har gjort dette mulig. Folk har mobilisert via Facebook og Twitter. I stedet for å dra folk inn i valgkampen, har de oppsøkt oss og meldt seg på. Det er rett og slett fantastisk, sier han.

Emneord: