Brakvalg for Ap i Ullensaker

Arbeiderpartiet har gjort det beste kommunevalget i Ullensaker på 24 år. Partiet tar to nye plasser i kommunestyret og ender på 31,6 prosent.
Tirsdag, 13 september, 2011 - 01:41


– Hallo, er det god stemning?,  spør Eva Gullichsen, Aps ordførerkandidat i Ullensaker.

– Ja!, jubler de rundt 25 fremmøtte på Aps valgvake på Ullensaker Rådhus.

Stemningen er god, men spent, der tilhørerne sitter og følger med på NRKs valgsending.

Forhåndsstemmingen gav håp

Da forhåndsstemmene var talt opp, hadde Ap gått frem 6,6 prosent, til en oppslutning på 34,9 prosent. Med det resultatet hadde partiet tatt tre plasser til i kommunestyret. Da det endelige resultatet forelå fikk partiet 15 plasser i kommunestyret, en framgang på to representanter.

– Det måtte ha skjedd et jordskjelv for at den blå blokken skulle velte. Det gikk ikke, og sånn er det. Jeg er veldig fornøyd med valget, og vil berømme innsatsen våre medlemmer har gjort. Det er moro å puste FrP i nakken, sier Gullichsen.

Dette lover jo godt for framtiden?

– Ja, absolutt. Min skuffelse oppi dette er at den foreløpige valgdeltakelsen er på snaue 60%. Jeg trodde og håpet at folks holdning til demokratiet hadde forandret seg etter det som har skjedd i sommer. Denne deltakelsen er jo lavere enn vi har hatt tidligere. Hvis du ser til andre kommuner kan man jo se at det har vært til fordel for de mer moderate partiene med høy valgdeltakelse, sier hun.

Eva Gullichsen er glad over valgresultatet. Her med kjærlighet på pinne som hun har fått av Harald Espelund (Frp). Foto: Mathias Klingenberg.

Espelund innom

Sittende FrP-ordfører, Harald Espelund, kom innom Ap-leiren for å gratulere Eva Gullichsen med valget. Tidligere på kvelden hadde han overrakt kjærlighet på pinne til Arbeiderpartiets ordførerkandidat.

– Det er klart vi er glad i hverandre selv om vi kommer fra forskjellige partileire, sier Gullichsen.

Hun gratulerer Espelund tilbake før hun gir ham en klem.

Barn og unge vinnere

Aps varaordførerkandidat Kjell Jarle Fredagsvik er fylt av glede over valgresultatet.

– Dette resultatet skal vi gjøre gjeldende fremover. Nå får vi mer slagkraft til å kjempe for skole, til å kjempe for barn og unge i Ullensaker. Barn og unge har vunnet i dag.

– Vil dette resultatet ha reell innvirkning på Ullensakers politiske kurs?

– Høyresiden vil jo fortsatt ha flertall i kommunestyret, men vår innvirkning styrkes ved dette. Det vil dere merke, forteller Fredagsvik.

Retter blikket fremover

– Det var nesten at du måtte uti da! roper Beathe Christensen i Ap, da Svein Tore Marthinsen uttaler seg om Ullensaker-valget til NRK. Han hadde på forhånd sagt at han skulle svømme i Nordbytjernet hvis det blå styret faller.

En annen av Aps valgvakedeltakere, Liv Stang Botnmark, retter blikket framover før hun tar fatt på turen hjemover:

- Tenk om fire år, tenk hvilket brakvalg vi skal gjøre da!

Emneord: