Høyre tapte på målstreken

Skedsmo Høyre har gjort sitt beste valg siden 1979. Likevel blir de bare nest best i kampen om ordførerkjedet.
Tirsdag, 13 september, 2011 - 02:48


Med 30,6 prosent av stemmene og 14 mandater får ikke Høyre gleden av noe maktskifte i Skedsmo kommune denne gangen. Jubelen stod likevel i taket i Høyres Hus i Lillestrøm. En fremgang på 8,3 prosentpoeng og 4 ytterligere mandater i kommunestyret vitner om at partiet står sterkere enn på lenge.

Ingen blå time

- Vi hadde et håp om 30 prosent av stemmene og 15 mandater. Selv om vi er ett mandat unna målet, har vi gjort et meget godt valg, oppsummerer ordførerkandidat Kjartan Berland. Han er fornøyd, men samtidig skuffet over at det jevne valget endte med seier for Arbeiderpartiet.

- Vi har gjort et knakende bra valg! jubler nestleder og tredjekandidat Trine Nordstrøm. Innenfor flere valgkretser i kommunen utgjør Høyre og Fremskrittspartiet (FrP) et samlet flertall. Den applauderende forsamlingen ved Høyres valgvake, er stolte av partiets innsats denne valgkampen.

Nøktern optimisme

- FrP har så til de grader svekket den borgerlige siden dette valget, sier Berland.

Han forteller at Høyre og Frp har knivet helt siden 1980-tallet. Nå som FrP har gjort et dårlig valg, avhenger sammensetningen i kommunestyret av hvem sentrumspartiene velger å støtte. For Høyres del er Berland spent på utfallet til KrF og Venstre. Sistnevnte parti mener han er borgerlig selv om de har samarbeidet med Ap de siste årene.
 
– Nå gjenstår det å se hvor partiet lander, sier Berland og legger til at Ap vil få en utfordring i å sy sammen et godt samarbeid.

- Vi ønsker først og fremst et bredt samarbeid på borgerlig side, men om det blir noe samarbeid med Ap, avhenger av hvilken retning de ønsker å gå, konstaterer han.

I morgen klokken 14 vil det bli et endelig oppgjør, hvor tallene kan endres med ett mandat fra eller til.  

Tydelighet

Berland mener det er tydeligheten som har gitt Høyre den økte oppslutningen siden forrige kommunevalg.

- Vi har vært tydelige hele veien, både på nasjonalt og lokalt nivå, og spesielt på fokusområdene våre, sier han. Kunnskap i skolen, kvalitet i omsorgen, flere og tryggere veier og trygge lokalsamfunn har vært kjernesakene deres.

 

Emneord: