Seier med bismak

FrP og ordfører Harald Espelund er vinnerne av valget i Ullensaker kommune. Men partiet er ikke lenger like overlegent.
Tirsdag, 13 september, 2011 - 01:39


- Jeg er veldig glad nå. Vi er helt klart valgvinnerne i Ullensaker, men dette er selvfølgelig en seier med bismak i og med at FrP gjorde det så dårlig på landsbasis, sier Harald Espelund, som blir å finne med ordførerkjedet rundt halsen også de neste fire årene.

Mistet to mandater

FrP fikk totalt 36,1 prosent av stemmene i Ullensaker kommune, noe som er en tilbakegang på 5,3 prosent i forhold til det forrige kommune- og fylkesvalget i 2007. Partiet mister to mandater i kommunestyret (tidligere kalt Herredstyret journ.anm.).

Alle de lokale meningsmålingene viste at FrP kom til å gå seirende ut av valget i Ullensaker kommune, men den profilerte ordføreren har hele tiden nektet å ta seieren på forskudd.

Mandag kveld kunne 62-åringen og resten av hans partikolleger imidlertid puste lettet ut. Mens kollegene i FrP og Høyre holdt valgvake på utestedet Hydranten i Jessheim sentrum, holdt ordføreren seg for seg selv på rådhuset hele kvelden. Da valgresultatet var klart jublet han ikke. Men smilet var allikevel på plass.

- Jeg kan bare si at velgerne våre har valgt rett. Vi skal vise oss tillitten verdig, konstaterer ordføreren til Journalen.

Godt forbilde?

Også FrP-leder Tom Staahle var fornøyd med resultatet i kommunen.

- Jeg er utrolig stolt av våre folk. Vi holder posisjonen i Ullensaker til tross for at FrP ikke har hatt et godt år totalt sett, sier Staahle.

Det har blåst hardt rundt Harald Espelund den siste tiden. Tidligere i sommer mistet han lappen etter å ha råkjørt på E6 ved Hamar. Og for bare får dager siden meldte VG at han er anmeldt for å ha kjørt bil, altså uten førerkort. Espelund vet ikke om dette har ført til at Frp mistet stemmer i Ullensaker.

- Det som har skjedd, er noe jeg selvfølgelig ikke setter pris på, sier han.

- Er du et godt forbilde for innbyggerne i Ullensaker kommune?

- Jeg burde være det, svarer han kort.  

Langer ut mot venstresiden

Espelund forteller at det første han skal gjøre når han kommer på jobb tirsdag morgen er å skrive et leserinnlegg til den lokale avisen, der han kommer til å lange ut mot de rødgrønne partienes valgkamp i kommunen.

-  Det har vært et konstant negativt kjør fra venstresiden. De har latterliggjort oss, og har blant annet feilinformert velgerne om gjeldsproblemene til Ullensaker. Nå skal jeg fortelle sannheten, hevder Espelund.

 

Emneord: