Fortsetter kampen mot olje i Lofoten

Folkeaksjonen «Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja» markerte ettårsdagen for regjeringens foreløpige nei til oljeutvinning.
Mandag, 19 mars, 2012 - 13:49


– Neste kamp blir stortingsvalget i 2013, sier Kristine Wika Haraldsen, leder i Folkeaksjonens Oslo-lag.

Det er ett år siden regjeringen satte oljeplanene i Lofoten-områdene på pause, og ba om en ytterligere kunnskapsinnhenting om miljøkonsekvensene av oljeboring i områdene.

Wika Haraldsen i Folkeaksjonen er sikker på at de vil vinne kampen mot oljeutvinning i Lofoten-områdene, også på lang sikt.

– Olje er fortida, ikke framtida. Vi må skifte fokus til bærekraftige næringer, slik som fisk og turisme, sier Wika Haraldsen.

Høyre og Frp ønsker en konsekvensutredning av Lofoten-områdene, og det er denne konsekvensutredningen regjeringen satte på vent for ett år siden. Konsekvensutredningen er en juridisk vurdering som må gjøres for at Lofoten og Vesterålen skal kunne åpnes for oljeutvinning.

Ikke redd for regjeringsskifte

Lederen i Folkeaksjonens Oslo-lag er ikke redd for et regjeringsskifte i 2013, og sier de er klare for å fortsette kampen.

– Fakta lagt fram av blant annet Havforskningsinstituttet taler så klart imot oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja at jeg ikke tror det vil bli noen oljevirksomhet der, selv med et regjeringsskifte, sier Wika Haraldsen.

– Vi vil fortsette å kjempe for miljøet og mot oljeboring i Lofoten. I dag har vi fått lovnader fra blant andre Trine Skei Grande (V) om at hun skal kjempe for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, så vi tror på seier også i årene framover, sier Wika Haraldsen.

 

Emneord: