Søkesidene brøt sammen

Mange fikk ikke registrert studieønskene på Samordna Opptak før tida, og fristen er utsatt. I kveld er siste sjanse.
Mandag, 16 april, 2012 - 11:26


Grunnet tekniske problemer brøt nettsidene til Samordna Opptak sammen i går. Frustrerte søkere fikk ikke logget inn på nettsidene, og kunne dermed ikke registrere studieønskene sine.

Samordna Opptak bestemte derfor å endre fristen til klokka 23:59 i kveld.

Overrasket over sammenbruddet

Blant dem var flere av tredjeklassingene ved Oslo Katedralskole. De synes det var ubehagelig å ikke vite om søknaden deres ble registrert.

- Det er rart de ikke har tatt høyde for at det er så mange som skal sjekke søknaden sin, sier Øyvind Harding Guldbrandsen.

Søknadsfristen var opprinnelig midnatt søndag 15. april, men de tekniske problemene gjorde at fristen ble utsatt.

Hør hva tredjeklassingene ved Oslo Katedralskole mener om saken her!

Lover at problemet ikke gjentar seg

Kommunikasjonsrådgiver ved Samordna Opptak, Pål Kalvsjøhagen, forklarer sammenbruddet med usedvanlig stor pågang på serverne. Han forteller at de foreløpig ikke klarer å peke på en bestemt teknisk feil, men lover at problemet ikke skal dukke opp igjen for de siste søkerne.

- Det samme skjer ikke i kveld. Vi forventer at noen vil sende inn søknadene sine i dag, men pågangen blir langt fra så stor som i går, sier Kalvsjøhagen til Journalen.

Systemet var nede mellom klokka 21.00 og 23.00, før IT-avdelingen fikk sidene oppe å gå.

- Vi har foreløpig ikke oversikt over hva som gikk galt. IT-avdelingen jobber nå med å identifisere problemet, opplyser Pål Kalvsjøhagen.

Emneord: