Drapssiktet afghaner drepte kona i affekt

Afghaneren som har tilstått å ha drept sin kone, drepte i affekt. Dette forklarer han i avhør med politiet. Drapet skjedde på Hamar i oktober.
Torsdag, 20 november, 2014 - 13:24


Politiet tror ikke det vil ta lang tid før etterforskingen av drapet på den 27 år gamle kvinnelige asylsøkeren, Narges Josefi vil være helt avsluttet.

Har avholdt flere avhør

Den siktede afghaneren skal i følge Hamar Arbeiderblad ha forklart i et avhør med politiet, at han drepte sin gravide kone i en ren affekthandling. De skal ha reist rundt til flere steder i Norge for å ha gjort avhør på familie av den drapssiktede som har en del familie i Norge.

– Det er gjort en del avhør av familie. Det er en naturlig del av etterforskingen, sier politiadvokat André van der Eynden som ikke ønsker å kommentere opplysningene til Hamar Arbeiderblad.

 

Døde av tosifret antall stikkskader

Narges Josefi ble funnet død bak et kjøpesenter i nærheten av Hamar sentrum i slutten av oktober. I obduksjonsrapporten har det kommet fram at dødsårsaken kom fra et tosifret antall stikkskader, disse har ektemannen erkjent å ha påført henne. Det kom også fram at Josefi var gravid.

Ifølge Hamar-avisen er det informasjonen som har kommet fram i obduksjonsrapporten som kan tolkes dit hen at den støtter opp om at dette var et affekt-drap.

 

Ser etter motiv

Politiet forklarer nå at de jakter på motivet for drapet, skriver NTB.

– Motivet kan vi foreløpig ikke gå detaljert inn på, men det er naturlig at det står sentralt i etterforskingen der vi er nå. Mannens forsvarer Jostein Løken sier dette til Hamar Arbeiderblad: - Det er naturlig at politiet vil grave en del rundt motivet og opptakten til det som har skjedd. Det vil ganske sikkert komme enda flere avhør av afghaneren før etterforskingen avsluttes, men politiet skal begynne å få rimelig god oversikt over saken.

Politiet sier også at du nå har funnet flere svar i flere tekniske undersøkelser, men ønsker ikke å gå nærmere inn på disse. Det er kjent at det ble funnet både DNA-spor og fingeravtrykk på en kniv på åstedet.

Politiet tror nå det ikke vil ta så lang tid før saken er ferdig etterforsket Deretter skal saken først til statsadvokaten og så helt til topps hos Riksadvokaten før det blir tatt ut en tiltale. Derfor er det realistisk å forvente en rettssak mot afghaneren i Hamar i løpet av første halvdel av 2015.

Emneord: